A szervezők nevében Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, szóvivője az MTI-nek a felvonulás előtt azt mondta, azért érkezett Gyulára a "békemenet", mert "kívülről nem illik megzavarni" azt a tanácskozást, amelyen a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja meghatározza az irányvonalat (ők ugyanis szakrális személyek, így megzavarhatatlanok - a szerk.).
Szintén a szervezők képviseletében Bayer Zsolt újságíró - aki beszédét azzal kezdte, hogy "az ismert események miatt" különös szeretettel köszönti a Lungo Dromot - azt mondta: a mostani menet legfőbb üzenete, hogy "Ron Werbernek nincs igaza, (...) hiába kezdték el a kampányt több mint egy évvel a választások előtt, nem fog nekik sikerülni".
Zoom
Onnan kell létszámszaporítót rendelni, ahol bőven van nyersanyag
Szerinte a tüntető ellenzéki pártoknak "fogalmuk sincs", mi ellen is demonstrálnak az alföldi városban.
Zoom
"Hiszünk benned, Viktor!"
A kormányoldal melletti kiállását már többször demonstráló békemenet egy "Bajnai-Gyurcsány: együtt tették tönkre az országot" feliratú molinó mögött nagyjából ezer résztvevővel délután fél ötkor indult el a gyulai Kossuth térről, a tömeghez azonban folyamatosan csatlakoztak a valamivel több mint egy kilométer hosszú úton, így a várhoz végül mintegy másfél-kétezren érkeztek meg. A városban egyébként több olyan plakátot is lehetett látni, amely a békemeneten való részvételre buzdított.
Zoom
"Szeretünk, Viktor!!" - A Rákosi-korszakban sem voltak szebb plakátok
A tömegben többen településtáblákat tartottak - ezek alapján a helybéliek mellett sokan jöttek Szolnokról, Egerből vagy éppen Nagyváradról -, és mécsest gyújtottak, továbbá olyan feliratú molinókat emeltek a magasba, mint például "Mi a békét hoztuk Gyulára, az MSZP a gyűlöletet" vagy "Viktor, tarts ki, veled vagyunk!"
(MTI nyomán)