Tóth Attila önkormányzati képviselő beszámolója:
Újabb jobbikos győzelem városunkban! Jónás Kálmán elnök indítványára 2013. II. 11-én Hajdúszoboszló Város Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága elfogadta, hogy kitűzésre kerüljön városunkban is a székelyek zászlaja. Néhány ellenvetés volt, ezek a hozzánk látogató román nemzetiségű turisták érzékenységén alapultak.
Először is: nem tartom fontosnak az ő érzékenységüket. Ha annyira nem szeretnék a magyarokat, akkor nem jönnének Hajdúszoboszlóra, hogy ott töltsék el a pihenésüket és költsék el a pénzüket, valamint ők sincsenek tekintettel a mi érzékenységünkre. A székelyeknek őseik földjén a saját lobogójuk kitűzése alapvető és megkérdőjelezhetetlen joguk, amit jelenleg a román kormány lábbal tipor! Másodszor: a Városházára kerül kitűzésre, amely nem tartozik a turisták által látogatott helyek közé. Jóval fontosabb az, hogy ez a fajta nemzeti összetartozást kifejező eszköz látható legyen városunkban, mintsem néhány oláh érzékenysége. Még akkor is, ha ez akár némi anyagi kiesést is jelenthet.
Köszönjük mindenkinek, aki a zászló kihelyezésének ügyében segített bennünket, ötletével, szavazatával, felajánlásával, és így létrejöhetett egy határokon átívelő összefogás székely testvéreinkkel!