A főváros egyik legnagyobb kerületében az összeomlás szélére került a Fidesz-KDNP-s vezetésű önkormányzat. Zuglóban az önkormányzat kormánypárti tagjai a testület feloszlatását fontolgatják, a csúfos bukás következménye pedig időközi választás lesz.

Február 28-án szavazott a testület arról, hogy elfogadja-e az államtól a BVSC sporttelepet, amelyet ingyen juttatna a kerületnek. A körülbelül 6 milliárd forintot érő vagyon kormányhatározattal kerülne Zugló tulajdonába, azonban az állam olyan kötelezettségekkel együtt adná csak át, ami az ügyletet ellenző képviselők többsége szerint meghaladja az önkormányzat erejét. A létesítményeket 15 éven keresztül kizárólag sportolás céljára lehetne hasznosítani, s a „lepukkant romhalmaz” felújítása legalább 2-3 milliárd forintba kerülne, ami után a karbantartásra is elő kellene teremteni valahonnan a pénzt.
Papcsák Ferenc polgármester hiába ragaszkodott a BVSC átvételéhez, a frakció tagjai 8-7 arányban leszavazták a javaslatát. S ugyanígy történt a testületi ülésen is, ahol 7 ellenében 10 képviselő szavazott amellett, hogy ilyen feltételekkel ne vegyék át a BVSC-t. A kudarcokat nehezen viselő polgármester büntetni kezdett. Szidalmazni kezdte párttársait, és azonnal megvonta a többiekkel együtt vele szemben szavazó alpolgármesterének hivatali jogköreit.
A dühkitöréseit egyre nehezebben viselő képviselők a testület feloszlatásán gondolkodnak. Úgy vélik, hogy mivel Papcsák e ciklus után biztosan nem lesz már polgármester, ezért nem érez felelősséget a kerülettel szemben. Az energiákat fölöslegesen felélő milliárdos munkálatok pedig leginkább arra alkalmasak, hogy a kivitelezőket korrupt módon válasszák ki, s hogy a visszaosztás Papcsák zsebét dagassza.
(Kuruc.info)