Kedden egy tervezett, de meg nem valósult gyilkosság miatt a rendőrség három személyt őrizetbe vett - írja a Veol.hu. A Kuruc.info megtudta, ki a felbujtó.

A felbujtó
Az egyik gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el Balatonfűzfőn. Őrizetbe vették a felbujtással gyanúsított személyt is, aki egy veszprémi praktizáló ügyvéd. A gazdasági életben nemcsak ügyvédként, hanem vállalkozóként is ismert. Irodája már nem működik, az ajtón ezt egy tábla adja hírül, azon csupán annyi konkrét információ van, hogy átmenetileg zárva tartanak. Az ügyvéd Veszprém közéletében is ismert személy, egy ideig tagja volt a megyei jogú város képviselő-testületének - írja a lap.

Portálunk úgy tudja, a felbujtó dr. Hudvágner Tamás, aki 2006-2010 között volt fideszes önkormányzati képviselő Veszprémben, és nagy maffiózó hírében áll.
A rendőrség csak annyit közölt, hogy az ügyről pénteken tartanak sajtótájékoztatót, s hogy elfogtak egy olyan csoportot, amelyik előre kitervelten, nyereségvágyból akart emberölést elkövetni. Az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról a bíróság pénteken dönt.
(Kuruc.info - Veol - Privát Kopó nyomán)
Frissítés: Előzetesben Hudvágnerék - milliárdos ingatlanügylet miatt gyilkoltattak volna
A Veol információi szerint előzetes letartóztatásba helyezték a Balatonfűzfőn meghiúsított gyilkosság mindhárom gyanúsítottját.
Az ügyről pénteken tartottak sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a MEKTA (Mélységi Ellenőrző Közterületi Támogató Alosztály) és a Terrorelhárítási Központ munkatársai április 9-én 16:15 órakor összehangolt akció keretében fogták el azt a balatonalmádi férfit, akit Hudvágner Tamás egy korábbi üzleti partnerének megölésével bízott meg.
Hudvágner Tamás egy tervet dolgozott ki haragosa megölésére és vagyonának megszerzésére, amely végrehajtásához ismerősén, Sz. Attilán keresztül bérgyilkost fogadott. Miután mindent kiterveltek, április 9-én a gyilkossággal megbízott M. Béla a Balatonfűzfő, Balaton körúti ingatlan területén elrejtőzve várta az üzleti indokkal odacsalt sértettet, Hudvágner Tamás pedig a közelben várakozott. Ekkor lépett közbe a rendőrség, megakadályozva a gyilkosság elkövetését.
A 42 éves Hudvágner Tamást, a 46 éves Sz. Attilát és a 39 éves M. Bélát az akcióban résztvevő erők elfogták, majd előállításukat követően mindhármukat őrizetbe vették. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán emberölés előkészülete miatt folyik ellenük büntetőeljárás.
Privát Kopó: egy kétmilliárdot érő ingatlanügylet miatt kellett volna meghalnia a két vállalkozónak
A Privát Kopó szerint egy kétmilliárdot érő ingatlanügylet miatt kellett volna meghalnia a két vállalkozónak. Ennyit kaszált volna dr. Hudvágner Tamás veszprémi ügyvéd, aki egy cikluson keresztül (2006-2010) a veszprémi képviselő-testület fideszes tagja is volt. Úgy tudják, a megölni tervezett két személy az ügyvéd ügyfele volt, és a milliárdos ingatlanüzletben már minden papírt előkészítettek.
Dr. Hudvágner Tamás azzal csalta a fűzfői házhoz a vállalkozókat, hogy néhány részletről még egyeztessenek és írjanak alá papírokat. Ugyanerre az időpontra hívták a balaton-parti villához a felbérelt gyilkost is. A terv az volt, hogy kámforos vattával előbb elkábítja áldozatait, majd egy metszéssel átvágja a torkukat. A holttestek eltüntetésével a villa tulajdonosát, M. P.-t bízták meg. Mivel a férfi járatos az egészségügyben, az ő feladata lett volna a testek feldarabolása és eltüntetése. A férfi egyik helyi ismerősétől megtudták, M. P.-nek köszönhető, hogy meghiúsult a nem mindennapi leszámolás. Bár a férfit dr. Hudvágner Tamás életveszélyesen megfenyegette, ő nem engedett félelmének, sem a felkínált százmillióknak. Így a balatonfűzfői házat, ahol a szomszédok szerint hónapok óta nagy volt a jövés-menés, már hetek óta figyelte a rendőrség és a terrorelhárítás, az akció perceiben már a bérgyilkos is az épületben tartózkodott.
Az önkormányzatból az ügyvédi irodába onnan az ingatlanbizniszbe
Dr. Hudvágner Tamás fiatal, agilis, több diplomás ügyvéd nemcsak a gazdasági életben, hanem korábban a politikában is érvényesülni próbált: 1998-ban lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, amelynek 2002 és 2004 között városi elnökségi tagja volt. 2005 márciusában lépett be a Fidesz-be. 2004-től a Veszprém Megyei Jogú Város Közbeszerzési Döntőbizottságának szakértője, az önkormányzat, a kistérségi társulás, illetve a város több civil szervezetésnek jogi szakértője volt. Egy cikluson át 2004 és 2006 között a képviselő-testület fideszes tagja, illetve a sportbizottság elnöke. Saját ügyvédi irodáját 2005-ben nyitotta meg. Dr. Hudvágner neve ismerősen cseng a helyi ingatlanüzletben is. Lakótömböt építtetett majd értékesített, később a Dózsa téren bevásárlóközpontot húztak fel érdekeltségi körei. Dubaji kapcsolatai révén élményfürdőt és luxusszállodát tervezett a városba. A dubaji befektetők több alkalommal meg is jelentek Veszprémben terepszemlét tartani, és a város vezetésével és az akkori polgármesterrel, Debreczenyi Jánossal tárgyalni. A befektetés végül meghiúsult, nem épült dubaji csodapalota Veszprémben - holott Hudvágner Tamás a hazai sajtóban ezt jó előre beharangozta. Az ügyvéd cége később parkolóházat is épített volna Veszprémben - ez idáig ez sem valósult meg.
És - nagyon úgy tűnik - már nem is fog.
(Kuruc.info - Veol - Privát Kopó nyomán)