A szocialisták azt követelik, hogy Orbán Viktor megint intézkedjen a motoros felvonulás megakadályozása érdekében.
Az MSZP-s Steiner Pál arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását.
A szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján felidézte: kérdésére a kormányfő múlt hétfőn a parlamentben közölte, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók "emberi méltóságát".
Steiner szerint a miniszterelnök szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha - más útvonalon és a korábbi, Adj gázt!-tól eltérő elnevezéssel ugyan -, de a "neonáci provokáció" mégiscsak megvalósulhat Budapesten. Egyúttal belügyminisztériumi vizsgálatot sürgetett annak feltárására, hogy a rendőrség milyen szempontok alapján engedélyezte a felvonulást.
Frissítés: Orbán: Nyugalom (magyarul: soha nem engednénk, hogy olyasmi történjék, ami nektek és a főnökeiteknek nem tetszik)
A miniszterelnök azt üzente: a kormány tudja a dolgát.
"Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!" - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azzal kapcsolatban hogy az MSZP-s Steiner Pál felszólította a miniszterelnököt, haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: