Megkezdődött az anticionista tüntetés a Vértanúk terén. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, jelentősebb fennakadás egyelőre nem történt, bár nem könnyű megközelíteni a helyszínt.

A rendezvényt Hegedűsné Kovács Enikő parlamenti képviselő nyitotta meg, egy perces néma csenddel emlékezve a második világháború minden áldozatára.

Ezután egy hangfelvételről ifj. Hegedűs Loránt szólt a több száz egybegyűlthöz. Támadóinak és a világkongresszus résztvevőinek jelentős önvizsgálatot ajánlott evangéliumi igékkel tarkított megszólalásában.
Hegedűsné ezután Aaron Cohen rabbi üzenetét tolmácsolta. A rabbi az anticionista Neturei Karta egyik vezetője. Azt üzente: az anticionizmus nem antiszemitizmus, és szervezete minden erejével támogatja a mai demonstráció céljait.
Hegedűsné kiemelte: minden politikai és média ellenszél ellenére ki fog tartani az izraeli új honfoglalás elleni küzdelemben. Megemlékezett a kommunista rendszer népbiztosairól, ahogy tételesen felsorolta a ma minket megszállni kívánó üzletemberek egy részét is.
Hegedűsné Kovács Enikő beszéde:
Gyöngyösi Márton az ÁVH-sokat, az FBI és a Moszad ügynökeit "köszöntötte". Kijelentette: "ha párhuzamot lehet vonni a kommunizmus és a nácizmus között, akkor ugyanez a helyzet fennáll a cionizmus és a kommunizmus esetében is". Talán nincs magyar ember a Kárpát-medencében, aki legalább közvetve nem találkozott volna a kommunizmus, a több, mint százmillió áldozatot követelő ideológia borzalmával.

Gyöngyösi szerint a huszadik század rémtetteivel való szembenézés kettős mércéjű. A képviselő rámutatott, minden eddiginél nagyobb méreteket öltött a holokausztipar, szervezetten folyik az agymosás, az emlékévek. Mindenkit ellátnak az antiszemitizmus bélyegével, aki kritizálja a cionizmust működtető materialista, országhódító zsidóságot.
Izrael megalakulása óta, 65 éve felrúgja a nemzetközi jogot, népirtást követnek el. Méltatta a török miniszterelnököt, Recep Tayyip Erdogant, aki a cionizmust emberiesség elleni ideológiának nevezte. Erdogan tudja: a cionista térhódítás ellen egyedül erővel lehet küzdeni, ezért is sikeres népe vezetőjének. Népet és nemzetet soha nem aláztak meg úgy, mint a jelenlegi kormány tagjai, akik a cionizmus szolgálatába álltak. Még a szavak szintjén sem lehet megkülönböztetni Orbán Viktort Steiner Páltól. "Miben reménykednek ezek a szerencsétlenek a talpnyalásukkal?"- tette föl a kérdést Gyöngyösi.
Gyöngyösi szerint a deklarált országhódítást a magyar politikai elit hallgatással, vagy egyetértésel támogatja. Hazánk szuverenitásának a megdöntését meg kell akadályozni - zárta Gyöngyösi Márton.
Gyöngyösi Márton beszéde:
Murányi Levente következett, a pesti srác. Költői kérdéssel nyitott: miért nem volt kommunista Nürnberg például 1990-ben? A kommunizmusból kinőtt mai baloldal uralja a világot a maga szennyével, mocskával, emberellenességével.  Felidézte: most volt május elseje, és megünnepeltük, de emellett nem szabad feledni 1776 május elsejét, amikor megalakult az illuminátusok rendje. Ekkor vált a világ istenközpontúból emberközpontúvá. Ennek nyomán jöttek létre a materialista, értékeket tagadó szervezetek, amelyek a mai napig a világot irányítják, név szerint felsorolva a mai balliberális vezető európai politikusokat.

Murányi Levente beszéde:
Morvai Krisztina nem tudott jelen lenni, de üdvözölte a tüntetést és céljait. Megemlítette Budaházy Györgyöt, aki "megpiszkálta" Sukoró ügyét, és ma ő nem szabad, ellentétben a szemkilövetőkkel, akik azok. Ezután egy rész hangzott el Morvai beszédéből az izraeli társulás megtárgyalásának a napjáról.
A videós beszédben Morvai az izraeliekről beszélt még, akik megszállták Palesztinát, elvették a termőföldjüket és a vízkincsüket. Az izraeliek elvették a palesztinoktól a nemzeti önrendelkezéshez való jogukat is - mutatott rá. Morvai felidézte: Gáza ma egy nagy börtön. Egy büntetőtelep, ahol a palesztinok minden joguktól meg vannak fosztva.
Vona Gábor következett. A Jobbik elnöke szerint a Fidesz a trafiktörvény és a világkongresszus kapcsán is "besétált a Dohány utcába". Vona Gábor szerint a ma megfélemlítetteknek tanulniuk kell a mai napból, és legközelebb nekik is itt kell lenniük.

Vona kiemelte: itt és most bennünket bántottak meg, magyar embereket aláztak meg, Orbán a törvény őrzése helyett egy törvényes tüntetést akart megakadályozni. Vona szerint ugyanakkor győztünk, mert nem engedtünk a megfélemlítésnek.
A pártelnök reméli, senki nem jött Derrick-pólóban, mert jó eséllyel emelik ki azt a rendőrök. Vona szerint Orbán jó eséllyel követett el hivatali visszaélést, ha így van, fel fogja jelenteni a miniszterelnököt.
Vona kiemelte: nem a Jobbik provokál, hanem Izrael, a politikai "elit" meg némán hallgat. Felidézte: egyes magyar parlamenti képviselők Izrael-kitűzőben tesznek esküt, máskor együtt tüntetnek, "Együtt Jeruzsálemért". Rámutatott: Petrás János és Szaniszló Ferenc kitüntetéseit személyesen az izraeli nagykövet akarta visszavonatni.

A magyar nép nem antiszemita, de Laudernek igaza is van: a magyarok valóban mások, és ha egész Európa Izrael gyarmata lesz is, hazánk akkor sem lesz az - szögezte le Vona Gábor.
Vona kiemelt pár esetet, amelyek valóban sértik az emberi méltóságot, ilyen a homokosok felvonulása, az olaszliszkai siratófal, a tömeges cigánybűnözés, a sukorói és hasonló bűncselekmények. Az elnök szerint soha nem azt mondják, hogy nincs igazunk, hanem hogy sértjük a méltóságukat.

A Jobbik elnöke elmondta, ha be akarják tiltani a hasonló tüntetéseket, segít. Simon Peresz kérjen bocsánatot. Az izraeli térhódítóknak másik célországot kéne keresniük, mert Magyarország nem eladó. A holokausztkárpótlások megemelt összegéből hozzanak létre Szaniszló-médiaiskolát. A kettős állampolgárok mondjanak le, Palesztina jogait tartsák tiszteletben. A hazai zsidóság kérjen bocsánatot a Tanácsköztársaságért és a Rákosi idején zsidók által elkövetett gyilkosságokért - sorolta Vona Gábor.

Hozzátette: őt nem a hatalom érdekli, hanem a magyar nemzet jövője, és semmi más ezen kívül nem motiválja. Ha ehhez választást kell nyerni, akkor meg kell nyerni a választást - tette hozzá.
A nemzet felvirágoztatásának feladata közös ügy, testvérek közötti szövetség, mert nem vagyunk egyedül - szögezte le. Téved az, aki szerint ez az ország megszállható lesz. "Mi nem leszünk talpnyalói senkinek, megvédjük a hazánkat, Attila unokái vagyunk, és nem félünk senkitől!" - zárta Vona Gábor.
Vona Gábor beszéde:
A rendezvény a Szózat és a Székely himnusz eléneklésével ért véget.
(alfahir.hu nyomán, további fényképek itt)
További híreink a témában: