Orbán pénteken arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy "minden törvényes eszközt használjon fel" a szombatra, Budapestre tervezett, "alkotmányellenes anticionista rendezvény" megakadályozására.
A Kormányzati Információs Központ Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében közölte azt is, Orbán Viktor arra kéri "a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak."
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: Hiába próbálta a zsidók előtt hason csúszó Orbán betiltatni, a bíróság a szervezőknek adott igazat, és engedélyezte a holnapi anticionista tüntetést - értesült a Kuruc.info.
A szervezők néhány perccel ezelőtt kapták kézhez a végzést, mely ellen jogorvoslatnak nincs helye.
Frissítés: A Jobbik közleménye: Jogerős: emlékezhetünk a cionizmus és bolsevizmus áldozataira
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mai ítéletével felülbírálta a politikai nyomásra hozott, a rendezvényt betiltó rendőrségi döntést. Ennek értelmében május 4-én, szombaton délelőtt 10 órakor a nemzeti érzelmű emberek törvényes keretek között megemlékezhetnek a bolsevizmus és a cionizmus áldozatairól.
A budapesti Vértanúk terére hirdetett méltóságteljes, békés emlékezésen felszólal Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, ’56-os elítélt, valamint Hegedűs Lorántné és Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselők. A szervezők sok szeretettel várnak minden emlékezni vágyót.
Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő