Mintha csak egy gengszterfilmbe csöppentek volna szerdán az Üllői út–Haller utca kereszteződésénél a járókelők.
Autós üldözést, verekedést és lövöldözést láttak, de sem operatőr, sem rendező nem volt, élesben ment a haddelhadd. A Blikk információi szerint két szigethalmi társaság háborúját láthatták az arra járók. A reptér irányából száguldva, egymást leszorítva érkezett egy Toyota terepjáró és egy BMW a Heim Pál Gyermekkórház elé. A két kocsiból egyszerre ugráltak ki az emberek, baseballütő, vascső és még lőfegyver is előkerült.

A reptér felől nagy sebességgel haladva az Üllői úton egymást leszorítva jutottak el a Nagyvárad térig, ahol egymásra támadtak
A lap értesülései szerint a szemben álló felek között volt Sz. Ferenc is, aki az egyik patinás labdarúgóklub biztonsági cégének vezetője. Ő nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Fidesz-székház udvarára betörő diákokat megragadta és kiráncigálta az utcára - igaz, erre senki nem kérte. A férfit korábban egy emberölési ügy miatt már elítélték. Úgy tudni, a mostani lövöldözés azért tört ki, mert az attak másik résztvevője, J. János korábban megtámadta Sz. Ferenc egyik emberét - ezért akartak most revánsot venni.

A két banda tagjai a Heim Pál kórház előtt kipattantak autóikból, és egymásra támadtak, a lövés is ekkor dördült
- Mindkét kocsiból kiugráltak, tisztán látszott, hogy nem közlekedési nézeteltérésről van szó. Félelmetes volt, ahogy egymásnak estek, meg ahogy ordibáltak - mondta el az egyik szemtanú, s hozzátette: a BMW elég gyorsan elmenekült a helyszínről, még mielőtt a rendőrök kiértek volna. Az egyik nehézfiú még a baseballütőjét is hátrahagyta. Rendőrségi források szerint a résztvevők közül néhányan a VIII. kerületi kapitányságon önként jelentkeztek. Jól is tették, hiszen a Nagyvárad téri csomópontnál kamera rögzítette a történteket. Egyelőre egy gyanúsított van az ügyben, J. János, aki ellen garázdaság miatt indítottak eljárást. A kihallgatott fér­fiak azt állították, hogy csak riasztófegyverrel tüzeltek. Ez utólag egyébként gyakorlatilag rekonstruálhatatlan.
(Blikk nyomán)