Múlt héten péntektől vasárnapig tartották "Jehova tanúi" az évente megrendezésre kerülő nyári kongresszusukat a SYMA csarnokban, körülbelül 8400-8600 volt a rendezvényen jelenlévők száma. Az egykori "tanúk" és családtagok úgy érezték, elérkezett az idő, hogy az internet mellett a való világban is felhívják a tanúk és az utca emberének, a járókelőknek a figyelmét a szekta veszélyeire - olvasható a jehovatanui.blog.hu-n, alább a folytatás.
Mivel Jehova tanúi vallásának egy amerikai részvénytársaság és kiadó-mamutvállalat, az Őrtorony Társulat Zrt. [Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, Inc.] a szellemi vezetője, elsősorban e vállalat Vezető Testülete a felelős rengeteg emberi élet tönkretételéért. Másodsorban a Jehova tanúi szervezetében vezető tisztséget betöltő, a helyi közösségeket irányító káderek is felelősek ezért. A szervezők az átlagos tanúkat nem vetik meg, egyszerű, megtévesztett és kihasznált embereknek tartják őket, akiknek segíteni szeretnének, amennyiben elfogadják.
Ez a segítségnyújtás egy igen nehéz feladat a számukra, mivel Jehova tanúit arra kondícionálják elmekontroll-módszerekkel, hogy a vallásukra kritikus irodalmat el se olvassák, és az ilyen gondolatokat messzire kerüljék el az örök életük (~üdvözülésük) elvesztésének terhe mellett. Agymosó technikáival az Őrtorony Társulat elérte, hogy a tanúk ne beszélgessenek a közösségből kilépő vagy eltávolított személyekkel, még csak ne is köszönjenek nekik:
“Most nézzünk egy példát arra, hogy milyen áldásokkal járhat, ha egy család lojálisan tartja magát Jehova azon utasításához, hogy ne ápoljon kapcsolatot a kiközösített rokonaival. Egy fiatalember több mint tíz évig ki volt közösítve, és ezalatt az édesapja, az édesanyja és négy testvére "[nem keveredett] egy társaságba" vele. Bár idővel megpróbált részt venni a családi tevékenységekben, dicséretes módon a család összes tagja megingathatatlan volt abban, hogy kerülje a vele való kapcsolatot. Miután visszafogadták, azt mondta, hogy mindig is hiányzott neki a családjával való együttlét, főleg esténként, amikor egyedül volt. De elismerte, hogy ha a családja csak egy kicsit is tartja vele a kapcsolatot, az már csillapította volna a hiányérzetét. Mivel a családtagok még a legcsekélyebb mértékben sem kommunikáltak vele, egyebek közt az égető vágy, hogy velük lehessen, indította arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát Jehovával. Ez jusson eszünkbe, amikor kísértést érzünk arra, hogy megszegjük Istennek azt a parancsát, hogy ne ápoljunk kapcsolatot a kiközösített rokonainkkal.” (forrás: Az Őrtorony 2012. 04/15, 12. oldal)
A tagok számára előírt embertelen magatartásmódok a közösségen kívül tartják a kritikus hangokat, továbbá családok millióit zúzzák szét, és ezzel pontosan azt az alapvető emberi jogot tiporják sárba, amelyre oly sokszor hivatkoznak: senkit sem érhet negatív diszkrimináció a hite miatt. A fenti csupán egyetlen példa volt, de az ex-tanúkból és szimpatizánsokból álló közösség a jehovatanui.blog.hu oldalon nyíltan, érdemben és átfogóan foglalkozik Jehova tanúival.
Elsősorban nem ezt a (hirdetésmentes) blogot szeretnék reklámozni, de máshogyan egyszerűen nem tudják megszólítani a tanúkat! Otthon egyedül, a telefonjukról vagy a munkahelyükön azonban a tiltás ellenére egy részük el meri olvasni a blogon közzétett, az Őrtorony Társulatot leleplező tényeket, információkat, és így elkezdődhet a kiszabadulásuk, elkezdhetik az önálló és kritikai gondolkodást. Ezenkívül a témában laikusok, kívülállók, családtagok számára fontos információkkal is szolgálnak, hogy aki szeretné, jobban és részletesebben megismerhesse e vallás és zárt közössége működését belátva a színfalak mögé.
A szervező így nyilatkozik:
A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk, és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így az arra járók és a kongresszusról hazatérő tanúk nagy része láthatta az üzenetünket. Vártak minket, hiszen a blogon lett meghirdetve az esemény, de nem számítottak arra, ami történt. Amikor a rendezvény vége előtt pár perccel elkezdtük kihelyezni a plakátokat, a környéken járőröző rendezők egyből telefonálgatni kezdtek, szemmel láthatóan ingerültté váltak.

Kaptunk hideget, meleget is. A megvető tekintetek és megjegyzések mellett kíváncsi tanúkat is láttunk. Egy Dávid nevű rendező, aki Jehova tanúi Szentendre-Nyugat nevű gyülekezetébe jár (ezt a kitűzőjéről olvastuk le), megpróbálta eltávolítani az egyik transzparensünket, valószínűleg felsőbb utasításra kezdte el leszaggatni. Ekkor közöltük vele, hogy ha az alkotmányos, szabad véleménynyilvánításhoz való jogunk gyakorlásában akadályoz minket, akkor kihívjuk a rendőrséget, és feljelentést teszünk; erre leverten elkullogott (alaposan utánajártunk, hogy mihez van jogunk, mit tehetünk meg).
Zoom
Voltak, akik szóba álltak velünk, főként érdeklődők (így nevezik azokat, akikkel tanulmányoznak, akiket elkezdtek már beszervezni, de még nem tanúk), velük izgalmas eszmecserét folytattunk, többen említették, hogy olvassák a blogot; de néhány tanú is volt, aki felháborodva próbált meg jobb belátásra bírni minket. Már éppen hazafelé készülődtünk, amikor egy túlbuzgó tanú asszony körömcsipeszével próbálta eltávolítani egy másik kifüggesztett transzparensünket, neki megköszöntük a segítségét a bontásban, ezután szitkozódva továbbállt.
Zoom
Ha csak pár embernek sikerül kiszabadulnia e káros és veszélyes szervezet karmai közül, ha csak pár magyar családdal kevesebb hullik szét, akkor már eredményes volt az első Őrtorony-ellenes flashmob Magyarországon.
A blog hitvallása itt olvasható.