Megvert és kifosztott egy debreceni férfit vasárnapra virradó éjjel a szomszédjában lakó három külföldi "fiatal" - erősítette meg az MTI értesülését a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Az MTI információi szerint a három nigériai "fiatal" azért verte meg az általuk bérelt lakás szomszédságában lakó férfit, mert rájuk szólt, hogy ne dohányozzanak a társasház folyosóján.
A férfitől - aki súlyos sérüléseket szenvedett - értéktárgyakat is elvettek.
A rendőrség közölte, hogy néhány órán belül előállították az egyik gyanúsítottat, de a társait még keresik. Az ügyben súlyos testi sértés és kifosztás gyanújával indult eljárás.
(MTI nyomán)
Frissítés: debreceni Jobbik: elég volt az idegenek bűnözéséből!
A Jobbik a közelmúltban többször felemelte a szavát az utóbbi időben Debrecenben tapasztalható bűnözési hullám miatt, ami a városunkba özönlő bevándorlóknak volt "köszönhető". Az Európai Unió liberális migrációs törvényeket kényszerített hazánkra, ezért a valóban nehéz sorsú menekülteken túl rengeteg bűnöző elem is érkezett a debreceni menekülttáborba - áll a párt közleményében.
Úgy, ahogyan minden magyar állampolgártól, a bevándorlóktól, a menekültektől is elvárható, hogy betartsák a hatályos törvényeket. A hétvégi eset is azt bizonyítja, hogy még mindig komoly problémák vannak az idegenekkel a bűnözés terén - szögezik le.
A Jobbik debreceni frakciója szerint szigorítani kellene a bevándorlási és az idegenrendészettel kapcsolatos törvényeket, hogy a hasonló bűncselekményeket elkövető gazembereket azonnal ki lehessen utasítani az országból. "Továbbra is követeljük a debreceni menekülttábor zárt táborrá nyilvánítását, ahogyan már korábban megígérte Pintér Sándor belügyminiszter! Itt lenne az ideje, hogy végre nyugalomban élhessenek a debreceni polgárok!" - zárul a közlemény.