Mit tettünk, mit fogunk tenni a donneri közbiztonság érdekében? Ezzel a címmel interpellált Szép Tamás (Fidesz) önkormányzati képviselő a legutóbbi kaposvári közgyűlésen. Mert, mint mondta, a donneri polgárok vagy bosszankodva, vagy szorongva közlekednek a Nyár, az Iszák utcák, valamint a Jókai liget parkos részén, mert számos esetben atrocitások érik őket.
– S mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki – vállalta föl véleményét a közgyűlés nyilvánossága előtt Szép Tamás. – Nem vagyok rasszista, nem általánosítok, egyes "cigány emberek" miatt rossz a közérzetük az embereknek a Donnerban. Mert félelemben tartanak másokat, a járdát teljes szélességében elfoglalják. Aki pedig ezt szóvá teszi, az megkapja a magáét. Hiába a közterületfigyelő kamera? – tette föl a kérdést Szép Tamás. – Hiába a körzeti megbízott, a posztos rendőr? A legfontosabb a személyes és folyamatos rendőri jelenlét lenne. Ha kevés a rendőr, toldd meg egy lépéssel! – javasolta a képviselő. – Talán el kellene gondolkodni városrendőrség felállításán, mielőtt nagyobb probléma lenne!
Kéki Zoltán címzetes főjegyző Buzás László városi rendőrkapitánytól kért tájékoztatást a problémafelvetés kapcsán. A kapitány, miután írásban közölte, mikor mennyi járőrszolgálatot szervezett, hány igazoltatást végzett a rendőrség az említett körzetben, közölte: tájékoztató anyagot készítenének a lakosság számára, mert tapasztalataik szerint sokan nem ismerik a telefonszámot, ahova segítségért fordulhatnak. Ezen kívül pedig a "roma" nemzetiségi önkormányzat bevonását is szükségesnek tartja a rendőrség a probléma kezelésébe.
Miután Szita Károly polgármester közölte, hogy magához kérette a rendőrkapitányt ez ügyben, Szép Tamás a jegyző válaszát elfogadta, ám a rendőrség intézkedéseit nem. Mert mint mondta, a rendőri válasz szerint mindent megtettek, de ezt az ott lakók nem így érzik. – Ha ilyen gond lesz a jövőben is, ismét interpellálok – mondta Szép Tamás.
(Sonline nyomán)
Frissítés: videó a kivételes őszinteségről: