Korábban hírt adtunk egy december 5-én történt poroszlói esetről, ahol egy 91 éves nénit raboltak ki cigányok.
A rendőrség és a fősodratú média megpróbálják a rablást lopásként feltüntetni. Így szépül Magyarországon a bűnügyi statisztika.
A police.hu oldalon megjelent rendőrségi tájékoztatás szerint a Füzesabonyi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség (!) megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben.

Ilyen alakok "látogatják" a védtelen idős magyarokat. Persze cigánybűnözés nem létezik, csak a gárdát kell betiltani (a kép illusztráció)
Frissítés: a videót a család kérésére levették, de az áldozat és a szemtanúk beszámolója szöveges formában továbbra is elérhető ide kattintva.
További hírek a Heves megyei cigánybűnözésről: www.facebook.com/HevesMegyeiBunugyek
2. frissítés: a Heves Megyei Bűnügyek nevű Fb-oldal új információkkal jelenetkezett, alább közöljük a bejegyzést:
Kérjük a rendőrséget, hogy a december 5-én történt rablással kapcsolatban hallgassák ki a sértettel szemben lakó családot is (hátha láttak valamit), mert ez eddig nem történt meg!
Nézzék meg a környező települések térfigyelő kameráinak felvételeit (Tiszafüred, Besenyőtelek, Borsodivánka), mert ez eddig nem történt meg! (Poroszlón sajnos egy kivételével nem működnek.)
Különös figyelmet fordítsanak a borsodivánkai felvételekre, mert innen mindössze 20 km-re található Ároktő, ahol nagy divat az „öregezés”!
Egy kis segítség a nyomozáshoz: a három cigány elkövető feltehetőleg ezzel az autóval menekült, miközben majdnem halálra gázolták az áldozat egyik hozzátartozóját:
Zoom
3. frissítés: híreink hatására nyomozni kezdett a rendőrség - de már késő volt
Most kaptuk a hírt, hogy a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársai ma délután nagy erőkkel megkezdték a nyomozást Poroszlón.
Az adóforintjainkból fenntartott rendőrök végre vették a fáradságot, és a szomszédos települések térfigyelő kameráinak felvételeit is ellenőrizték.
Sajnos több kamera - így a Borsodivánkán lévő is - 5 napig tárolta a felvételt, aztán felülíródott! A bűntény december 5-én, azaz 11 napja történt! Lesznek felelősök?
Az adatgyűjtés során leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy ki készítette a netre fölkerült videót a néniről, és hogyan kerülhetett ki a keresett autó képe különböző hírportálokra, mert ez szerintük jogellenes!
Sajnáljuk, hogy a rendőrök ahelyett, hogy időben és szakszerűen végeznék a munkájukat, inkább azt tartják fontosnak, hogy a helyettük dolgozó civilek után nyomozzanak - írja a Facebook-csoport.
A poroszlói rablásról megjelent összes hírüket itt olvashatja.
Korábban írtuk: Öregezős hírek Heves megyéből: Gyöngyössolymoson meg is verték, Poroszlón "csak" az asszony szeme láttára pakolták ki a lakást
Az elkövető bement az idős asszony otthonába, bántalmazta, majd elvitte különböző értéktárgyait. A férfit keresi a rendőrség.
Bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint szerdán a hajnali órákban egy gyöngyössolymosi idős nő otthonába bement egy ismeretlen férfi, aki bántalmazta az ott élő asszonyt, majd különböző értéktárgyakat magához véve elmenekült a helyszínről.
A Gyöngyösi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított
Otthonában lopott meg egy idős asszonyt egy férfi a napokban. Ezután sietve távozott a helyszínről egy autóval, amelyben másik két férfi is ült.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés december 5-én, miszerint egy poroszlói időskorú asszony sérelmére lopást követtek el.
A bejelentést követően a helyszínen intézkedő rendőröknek az egyedül élő idős asszony elmondta, a délelőtti órákban otthonának bejárati ajtajában megjelent egy számára idegen férfi. A nő kérdőre vonta a férfit, aki azonban ezzel nem törődve szétnézett a lakásban és onnan több, kisebb méretű dobozt tulajdonított el. Az ismeretlen férfi ezt követően sietve távozott a helyszínről egy személygépkocsival, amelyben másik két férfi is ült.
A Füzesabonyi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, amelyben a nyomozók vizsgálják azt is, hogy hasonló jelleggel vagy úgynevezett „trükkös lopás” módszerével elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e a férfiak.
A rendőrség kéri, hogy aki a férfiak által használt szürke színű Peugeot típusú személygépkocsival, vagy a bűncselekményt elkövetőkkel kapcsolatban információval rendelkezik, esetleg hasonló jellegű jogsértés sértettje – amennyiben ez idáig nem tette meg – jelentkezzen személyesen a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 36/ 341-944-es telefonszámot. Bejelentést tehetnek továbbá az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon is - tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
(Heol nyomán)