Alább olvasható a Jobbik alenökének közleménye:
Szerdán megnyitottam első fogadóirodámat a felvidéki Dunaszerdahelyen, a magyar Országgyűlés tagjaként ugyanis minden magyar képviseletére felesküdtem. A hivatalos megnyitó még meg sem történt, amikor a Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt egymásra licitálva határolódott el az eseménytől, károsnak és veszélyesnek minősítve a Jobbik politikáját. Az elhatárolódási verseny a mai napon fajsúlyos szereplőkkel bővült, Robert Fico szlovák miniszterelnök és Peter Pellegrini házelnök is az iroda bezárását követelte.
Zoom
Bizonyára vannak olyan magyar politikusok, akiknek Fico megszabhatja, hogy meddig mehetnek el a magyar érdekek képviseletében, én azonban még véletlenül sem tartozom ezek közé, ezért eszembe sincs teljesíteni a követelésüket. Kétségkívül igaz Robert Fico azon állítása, hogy Orbán Viktorral "konstruktív és pozitív" a viszonyuk, valamint "kizárólag a jövő pozitív projektjeire" összpontosítanak. Bizonyára könnyű lehet az együttműködés egy olyan magyar miniszterelnökkel, aki a gazdasági előnyök és a jövő pozitív projektjeiért cserébe kivétel nélkül az összes felvidéki magyar ügy képviseletéről lemondott. Az elmúlt évek kétoldalú találkozóin és az azokat követő vidám pálinkázások közepette még csak szóba sem került a Benes-dekrétumok ügye, a szlovák állampolgársági törvény, vagy éppen a felvidéki magyar kisiskolák tervezett bezárása.
Robert Fico kormányfőnek most még van néhány könnyű éve, de amint 2018-tól a Jobbik kormányozza Magyarországot, a nemzeti önfeladást a nemzeti önrendelkezés politikája váltja fel.