Eltűnésének napján otthonában ölték meg azt a dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét vasárnap találták meg eltemetve egy dunaújvárosi ház pincéjében - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
Molnár Gábor elmondta: a 41 éves áldozatot 2013. május 1-én dunaföldvári otthonában bántalmazták, a férfi belehalt sérüléseibe.
Az emberöléssel három embert gyanúsítanak, G. R. 40, G. A. 44 és Sz. J. 32 éves dunaújvárosi lakosokat, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak - tette hozzá.
Az egyik gyanúsított Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, akinek a múlt héten felfüggesztették párt- és frakciótagságát - emlékeztet az MTI.

Közben a Bors azt írta: "G." Roland hozzátartozója is érintett a dunaújvárosi gyilkosságban. A bulvárlap úgy tudja: a harmadik gyanúsítottat vasárnap a repülőtérről egyenesen a Petőfi utcába vitték, ahol megmutatta, hol van "M." (azaz Molnár) Antal holtteste.
Zoom
A vállalkozó 2013-ban tűnt el, családja évekig kutatott utána
A rendőrök a Liszt Ferenc Repülőtéren őrizetbe vették a dunaújvárosi G. A.-t, aki éppen külföldről érkezett haza – írta korábban a Castellum.do. Az idősebb férfit azonnal a házhoz vitték, ő pedig megmutatta, pontosan hol kell ásni, hogy megtalálják a vállalkozót. A férfi, aki közeli hozzátartozója a képviselőnek, önszántából tért haza, hogy tisztázza rokona szerepét az ügyben.
– Nem szeretném elmondani, hogy pontosan milyen kapcsolat van a két ember között, de mindenki gondolhatja, nagyon erős kapcsolat kell ahhoz, hogy valaki önként feladja magát, és ezzel valószínűleg a rendőrség és a bíróság előtt jobb helyzetbe hozza szerettét – mondta el a Borsnak a család egyik, névtelenséget kérő hozzátartozója.
Az RTL Klub híradója szerint a férfi korábban ült már hasonló bűncselekményért nyolc évet, 2011-ben szabadult.
A rendőrség ez idáig nagyon szűkszavúan nyilatkozott a szövevényes ügyben, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a három férfi közül pontosan kinek milyen szerepe volt a gyilkosságban. Azt is homály fedi, hogy milyen kapcsolat volt a dunaföldvári áldozat és gyilkosai között.
Korábban írtuk: