A PestiSrácok nevű fideszes portál (talán a mi
megjegyzésünkből nyerve az ötletet) telefonon érte el az éppen Ausztriában, Grazban tartózkodó zsidó "filozófust", aki tőlük értesült az esetről. Szerencséjük volt, így nem kellett személyesen találkozniuk vele.
A Jobbik korábbi "kampányarcát" megdöbbentette az eset, ezt mondta:
Az a szöveg, hogy büdös zsidó, az büntetendő cselekmény. Ez nem egyszerű politikai gesztus, ez bűntény! Az kétségkívül a bíróságra tartozik. Legyenek kedvesek feljelentést tenni ellene!
Egyértelművé tette:
Ha valaki „büdös zsidó” szavak kíséretében üt meg egy nőt – bár ha férfit üt meg, az is rossz –, az büntetendő cselekmény, és aszerint is kell kezelni. Egyrészt testi sértés, másrészt rasszista megjegyzés is.
Megkérdezték tőle, mit szól hozzá, hogy a Jobbik eddig nem határolódott el Szávay István cselekményétől, nem zárták őt ki, etikai eljárás sem indult ellene. Erre azt válaszolta:
Nagyon nagy hiba, hogy ha nem mondták azt, hogy ezt elítélik. Ha nem határolódtak el ettől, akkor megvan róluk a véleményem.
Ezek után emlékeztették Hellert, hogy a választási kampányban a Jobbikkal való összefogásra kérte az ellenzéket. Azt felelte:
Az, hogy a Jobbikkal összefogni, nem azt jelenti, hogy minden rendben van. A Jobbik nagyon sok emberből áll. Vannak köztük olyanok, akik tisztességes, rendes emberek. Az ilyeneket miért ne lehetne támogatni közös képviselő-jelöltként, ha a kormány ellen vannak, demokratikus álláspontot foglalnak el, és a szabadságjogok pártján vannak a zsarnokság minden formájával szemben? Az ilyenekkel együtt kell működni. Ezt az álláspontomat ma is fönntartom. Aki zsidózik és pofon vág egy nőt, az nem a szabadságjogokat képviseli, azzal semmiképpen sem lehet összefogni.
Végül a fideszes lap azt tudakolta Heller Ágnestől, antiszemita pártnak tartja-e a Jobbikot, hiszen "ez már a sokadik ilyen antiszemita botrányuk". Azt válaszolta:
Nem gondolnám, hogy a Jobbik antiszemita párt lenne. Nem kérdés, hogy a Jobbikban vannak antiszemiták. Kérem szépen, az angol Munkáspártban is vannak antiszemiták, mint azt jól tudjuk. Az antiszemitákkal nem kell összefogni, semmi közünk az antiszemitákhoz nincsen, de nem mindenki antiszemita, csak egyesek. Ugyanolyan százalékban vannak antiszemiták a Jobbikban, mint más pártokban.
Frissítés: Vona korábbi futtatója a HírTV-ben is kiállt a "számtalan tisztességes jobbikos" mellett
Egy ifjabb hellerágnes meg is teszi a feljelentést
 A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője, Bősz Anett gyűlölet-bűncselekmény vádjával feljelenti a Jobbik képviselőjét.
A Liberálisok parlamenti képviselője szerint a kisebbségeket ért erőszakkal szemben a lehető leghatározottabban fel kell lépni. Függetlenül attól, hogy Szávay István megütött valakit, vagy csak hencegett vele, átlépett egy határt, ami nem maradhat következmények nélkül.
Bősz Anett felszólítja a hatóságokat, haladéktalanul vizsgálják ki az esetet, hogy kiderülhessen, pontosan mi történt, és helyezzék vád alá, amennyiben beigazolódik, hogy a jobbikos képviselő származása, vallása miatt ütött meg egy állampolgárt.
A Magyar Liberális Párt képviselője felszólítja a Jobbik képviselőcsoportját, hogy haladéktalanul zárják ki az antiszemita politikusukat - olvasható az ATV honlapján.