Március 12-én, szerdán 14 órától lesz a Magyar Gárda Egyesület ellen indított feloszlatási per első tárgyalása a Fővárosi Bíróságon (Markó u. 27., fszt. 30.). Bár az ülésre várhatóan nem fér majd be a sok érdeklődő, Vona Gáborék rendezvényt jelentettek be az épület elé. Pontosabban "baráti beszélgetést", mert demonstrációt nem engedélyezett az ÁVH a bíróság "zavartalan működése" érdekében, de végeredményben így is egyfajta néma tüntetés lesz, mint amilyen a Budaházy ellen indított koncepciós per tárgyalása alatt volt.
Mint ismeretes, a Fővárosi Főügyészség által a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület ellen társadalmi szervezet megszüntetése tárgyában indított perben a Fővárosi Bíróság elnöke és az OIT soron kívüli eljárást rendelt el. A per soron kívüli tárgyalását Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezte, így próbálva bizonyítani alkalmatosságát az új funkcióra.

A - rövid nevén - Magyar Gárda Egyesület bírósági képviseletét Dr. Gaudi-Nagy Tamás látja majd el, aki több interjúban hangsúlyozta már, hogy egy egyesülettel szemben a "legkisebb beavatkozás" elvét kell érvényesíteni a hatóságoknak, azaz a szólás-, az egyesülés- és a gyülekezés szabadságát csak a legindokoltabb esetekben szabad csorbítani. Vona szerint a Gárda a törvényeket betartva végzi tevékenységét, így a per precedens értékű lesz. "Eldől, hogy a magyar emberek demokratikus szabadságjogai vagy a nemzetközi nagytőke által is támogatott hazugság- és gyűlöletkampány az erősebb a magyar bíróság előtt" - nyilatkozta a Barikádnak.
A Gárda vezetői korábban többször elmondták, hogy a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása esetén sem hagynak fel tevékenységükkel, vagyis a Magyar Gárda mint mozgalom a bírósági tárgyalás végeredményétől függetlenül folytatja tevékenységét.
(Kuruc.info)