További lépéseket fontolgat Lévai Katalin Lendvai Ildikó-díjas szocionista európai parlamenti képviselő, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította az általa tett feljelentést a Móricka vicclapban megjelent képregény kapcsán. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény az ügyben.
A Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította Lévai feljelentését, melyet a Móricka nevű vicclapban megjelent egyik képregény kapcsán tett. A nyomozóhatóság álláspontja szerint nem történt bűncselekmény, ezért nem nyomoznak.
A magyarellenes politikus a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte "a képregény alkalmas a roma lakossággal szembeni gyűlöletkeltésre". (Mintha nem lenne anélkül is elege az élősködő hordákból a nemzetnek...) Hozzátette: nem biztos abban, hogy kellő körültekintéssel végezték a munkát a nyomozók, véleménye szerint hasonló eset még nem történt, képek alapján még soha nem kellett megítélni az esetleges gyűlöletkeltést. A cigányimádó politikus még tájékozódik, hogy kihez fordulhat további segítségért. Mint mondta, ha van a kérdésnek speciális szakértője, akkor annak szeretné kikérni a véleményét. Mi javasoljuk, hogy költözzön be egy cigányfertőzött faluba, utána pedig gondolja újra a dolgot.
Korábban a Fővárosi Főügyészség vizsgálta Lévai levelének tartalmát, az ügyet végül a Nemzeti Nyomozó Irodára bízta, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, de nem találtak olyan adatot, amely alapján nyomozást rendelhettek volna el. Ilyen kellemes meglepetések is érjenek néha bennünket...
(FH nyomán)