Csak így tovább a jövő heti egyházi bírósági tárgyaláson: ifj. Hegedűs Loránt a Fővárosi Bíróságon első fokon személyiségi jogi pert nyert Lendvai Ildikóval szemben!

A további jogsértéstől való eltiltásra, az ítélet rendelkező részének közlésével történő elégtétel adására, sajnálkozásának kifejezésére és 400.000 Ft-nyi összeg ifj. Hegedűsnek történő megfizetésére kötelezték Lendvait.
A Fővárosi Bíróságon a mai napon ifj. Hegedűs Loránt református lelkész, a HAMASZ elnöke pert nyert Lendvai Ildikóval, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjével szemben. A tárgyaláson ifj. Hegedűs védője dr. Sallai László ügyvéd volt.
Dr. Pataky Árpád bíró ítéletében megállapította, hogy Lendvai Ildikó azon kijelentésével, melyet még az elmúlt év nyarán, 2007. augusztus 29-én tett az MTV Napkelte című műsorában, miszerint: „…azt is mondja Hegedűs Loránt, vagy bárki, hogy irtsatok ki valakit…” megsértette ifj. Hegedűs Loránt személyiségi jogait és az emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát.
Mint ismeretes, épp Lendvai Ildikó az egyike a hatalmon lévő politikai „elit” oszlopos tagjai közül, aki a leghevesebben szorgalmazta és szorgalmazza az emberi méltóság védelmében a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának törvénymódosítással történő korlátozását.
Az első fokú, nem jogerős ítélet ifj. Hegedűs Loránt részére 400 e. Ft összegű kártérítés megfizetésére kötelezte Lendvai Ildikót, továbbá arra, hogy saját költségén az ítélet rendelkező részét tegye közzé az MTV Napkelte című műsorában és fejezze ki sajnálkozását jogsértő állítása miatt. Lendvai Ildikót a további jogsértéstől is eltiltották ifj. Hegedűs Loránt személyiségi jogai, így emberi méltósága megsértése vonatkozásában. (A perköltséget - 49 e. Ft-ot - is Lendvainak kell állnia.)
Dr. Bánáti János, Lendvai Ildikó ügyvédje - egyébiránt az Ügyvédi Kamara elnöke - azon érvelésére, miszerint az ún. „Kristályéjszaka” mutatja meg, hogy egyenes út vezet a kirekesztéstől a kiirtásig, ifj. Hegedűs Loránt felvetette: akkor viszont meg kéne kérdezni Lendvai Ildikót arról, hogy mit keres a Magyar Szocialista Párt vezetőségében. Hiszen jóformán egész társadalmunkat kirekesztő politikájuk - a kristályéjszakára hivatkozó alperesi jogi képviselői érvelés alapján - joggal vethetné fel a magyar társadalom kiirtására irányuló szándék jelenlétének vizsgálatát pártja politikájában.
A 19.P.25.185/2007.számú perről a Libanoni Cédrus Mozgalom sajtóattaséja tudósított.
Budapest, 2008. november 20. SZEBB JÖVŐT!