Kis kerületi panama

A 10. választókerület képviselője, az SZDSZ frakcióvezetője, a gazdasági bizottság elnöke, a szociális bizottság, valamint a mentelmi bizottság tagja.
1994 óta tagja a Szabad Demokraták Szövetségének. Sikeres vállalkozóként, hobbyból kapcsolódott be a politikába. Az SZDSZ Erzsébetvárosi Szervezetének tagjaként eleinte a választási kampányok és politikai rendezvények lelkes aktivistája, majd a szervezet tagjainak bizalmából a szervezet ügyvivői testületének tagja lett. 1998-ban listáról jutott be a Képviselő-testületbe, ahol a Gazdasági Bizottság elnökévé és a Jogi Bizottság tagjává választották. 1999 ősze óta a vezeti az erzsébetvárosi önkormányzat szabad demokrata képviselőcsoportját. A 2002. évi önkormányzati választások után, a 10. választókerület egyéni képviselőjeként folytatja megkezdett munkáját. Ebben a ciklusban ismét az SZDSZ frakcióvezetője, a Gazdasági Bizottság elnöke, a Szociális Bizottság valamint a Mentelmi Bizottság tagja.
Kérem Önöket, hogy amennyiben az általam végzett munkával kapcsolatban észrevételeik, illetve javaslataik lennének, jelezzék nálam fogadóórámon, minden hónap első péntekjén, 15-18 óra között a Dob utca 103. szám alatti SZDSZ irodában, vagy hétköznapokon 9-18 óra között az SZDSZ iroda 322-98-15-ös telefonszámán.
Levélcím: 1077 Budapest Dob utca 103. "SZDSZ Iroda" - Gál György
e-mail: szdsz.ahetker@chello.hu"
Gyurinak sikerült 1 nap alatt a balek Zuschlagot is leköröznie. Mert a szerencsétlen Zuschlag csak 70 millióval nem tudott elszámolni, de azt sem magára költötte, nem vett belőle luxusautót vagy nyaralót a horvát tengerparton, hanem a Pártra költötte. Lúzer.
Liberálisok ebben is sokkal profibbak ... látszik, hogy hol a szellemi tőke.
A Strabag-pénzekből dugig a párt titkos bankszámlája a Svájcban, mindenki sütögetheti a maga kis pogácsáját ...
Gál György is csak ezt tette. Valószínűleg csak azt csinálta, amit mások. Csak ő béna volt. És mohó. Lehet, hogy azért, mert még csak érettségije sincs. 8 általánossal volt a kerület Gazdasági Bizottságának elnöke.
Felháborító tény nr.1!
Még azon is a szék alá fordulnék, ha csak érettségivel lehetne ilyen fontos pozíciót betölteni, hiszen a diploma ma már teljesen alapkövetelmény. Vagyis akárki lehetne elnök a Gazdasági Bizottságban? A történelem diplomámmal meg egyenesen túlképzett lennék? Szeretnék törvénymódosítást kérni: önkormányzati bizottsági elnök csak érettségivel lehessen valaki, 40 ezer feletti lakosú településen pedig csak diplomával!
8 kerületi házat adtak el áron alul, ezzel 700 milliós kárt okozott a kerületnek, Gál pedig házanként 20-40 milliót kapott zsebbe. Az ügyészség szerint összesen 195 millió kenőpénzt fogadott el. Nos, a Magyar Hírlap összeírta a kerületi önkormányzati képviselő "vagyonát".
Felháborító tény nr.2!
Senkinek sem tűnt fel a pár százezres fizetésből élő képviselő hirtelen gazdagodása?
Magának vett egy új Jaguárt, GYES-en lévő feleségének egy ML ezüst Mercedes-t. Garay piac legtetején háromszáz négyzetméteres lakást vett, a hozzá tartozó hasonló méretű terasszal és úszómedencével. Összesen 600 négyzetméter. De az idióta nem állt itt meg.
Vett egy lakást a Dembinszky utcában 25 millióért, a Klauzál téren egy másikat 35 millióért, Balatonszéplakon egy nyaralót 35 millióért, Horvátországban pedig egy háromszáz négyzetméteres nyaralót Vir szigetén. Csak az ingatlanok olyan 400 milliót kóstálnak.
A panamában részt vevők is mind jól jártak "Egy 2005-ben kelt feljelentés szerint mindannyian nyaralót vettek a horvát tengerparton vagy a Balaton mellett, házakat Budán és Budakeszin, élettársaiknak viszont be kellett érniük Jaguárral, BMW-vel vagy egy-egy Rover gépjárművel."
De volt Gálnál is bénább! Nem is értem, ilyen profizmussal hogy tudták ezt csinálni 6 éven keresztül: "Nagynál (a vállalkozó) őrizetbe vétele alkalmával házkutatást is tartottak az ügyészségi nyomozók, s ennek során lefoglalták a vállalkozó számítógépét, amelyen - bármilyen abszurd módon hangzik - megtaláltak egy táblázatot, amelyen rajta volt Nagy komplett közéleti kapcsolatrendszere, sőt az egyes nevek mellett konkrét összegek szerepeltek. Úgy tudjuk, Nagy táblázatában Gálon kívül más fővárosi politikusok és közszereplők neve is szerepelt."
A Garay-házban nem csak Gál vett lakást, a fél önkormányzat odaköltözött. Lassan a Garay-házban is meg lehet tartani egy érvényes önkormányzati ülést. Illetve, lehet az előzetesben is.
"Koromzay Annamária szabad demokrata alpolgármester kis híján Gál György szomszédja lett, hiszen a lebontott, majd eladott Garay piac helyén épülő házban jutott ő is lakáshoz, hasonlóan a Fideszből kizárt – függetlenként a szocialistákkal együtt szavazó – Albert Istvánnal, valamint Ádler György SZDSZ-es városatyával."
Gondolom villámgyorsan előjönnek a "magányos farkas / megtévelyedett bárány" teóriával, de legyünk naivak. Mindenki benne volt a bizniszben. Csak az a kérdés, meddig érnek el a szálak. Ki hiszi el, hogy a kerületi vagyon kiárusítása a polgármester vagy Demszky Gábor tudta nálkül folyt, éveken keresztül?
A kerület polgármester persze meg van döbbenve. Vajon azért, mert milliárdos kár érte a kerületet, vagy mert Gál lebukott és vége a panamának? Hunvald György: "Reméljük, Gál urat ez a folyamat tisztázza a gyanú alól. Egy ilyen ügy minden szorgalmasan és keményen dolgozó választott képviselő munkáját beárnyékolhatja."
És a szerencsétlen bolgárokat szopatja az EU az intézményesült korrupció miatt? Vicces.
A fenti bűncselekményeket csak Gál György hajthatta végre, mivel ő volt a Gazdasági Bizottság elnöke. Én ha akarnék, sem tudnák ingatlan panamázni. Ahogy más, sima mezei képviselő sem tudta volna ezt levezényelni. Vagyis a pozíciónak kulcsszerepe van. Hány ilyen pozíció van még az országban? És más ehhez hasonló pozíció?
Az lenne a javaslatom, hogy az APEH vagyonosodási vizsgálatánal bevett módszert kellene alkalmazni. Ott ugyanis bemondják, hogy szerintük ennyi millió adót nem fizettél be. A delikvens ezt tagadja. Erre az APEH megengedni, hogy bebizonyítsa, hogy tényleg minden adót befizetett-e. Vagyis nem a vádat bizonyítja az Apeh, hanem a ügyfélnek kell az ártatlanságát.
E módszer szerint mondják ki: minden Gazdasági Bizottsági elnök korrupt. Meg az összes olyan érintett, akinek módjában áll panamázni, meg állami/önkormányzati vagyont értékesíteni. És bizonyítsák be az érintettek, hogy ők bizony tiszták, mint a friss hó a Normafánál. Ha lehet, ezt valamelyik TV közvetítse majd, imádom nézni a gyöngyöző homlokú hebegő politikusokat.
Amúgy az állami/önkormányzati vagyon áron alul értékesítése nem új dolog, ugyanez történt a 90-es évek elején, a "rablóprivatizációban". Így lett a KISZ-elnökből gyár- és cégtulajdonos is, többek között.
(vastagbor.blog.hu - barikád)