Százmilliókból építteti új házát Oszkó Péter pénzügyminiszter.
A II. kerületi örökpanorámás ingatlanon még dolgoznak a munkások, most a villanyszerelésnél tartanak. A Blikk információi szerint a lakásban lesz konditerem és teremgarázs is.
Az ingatlanpiacon egy hasonló kaliberű házat 3-400 millió forint között lehet megvásárolni az ingatlan.com adatbázisa szerint. A szintek között lift szállítja majd a családtagokat, a lap értesülései szerint pedig az ajtók elektronikusan, gombnyomásra nyílnak majd. A rovarokat és a port a teraszokon vízfüggönnyel tartják majd távol. E két utóbbi luxuskellék kivitelezését a miniszter cáfolta: eszerint sem elektromos ajtó, sem vízesés nem lesz a luxusvillában.
Oszkó Péter 1,2 millió svájci frank hitelt vett fel a ház építéséhez. Jelenleg 90 négyzetméteres budakeszi lakásukban élnek családjával. A jövendőbeli ház négyemeletes lesz, lakóterülete pedig 400-450 négyzetméter.
(Blikk - Hírszerző)

Kedves Kurucok!
Egy kicsi kiegészítés:
Az 1,2 millió svájci frank hitelt kölcsönző bankot vakon be lehetne jelenteni az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál.
Oszkó Péter hivatalos jövedelmével (a miniszteri fizetés most átlagosan bruttó 1.173.900 forint) a mai bankpiaci helyzetben egy vélhetően 1 éves időtartamra szóló állás jövedelmére a miniszteren kívül más emberfia - persze a földi halandókra gondolok - biztosan nem kapna meg egy kb. 200 millió forintos hitelt.
Van persze egy jó trükk: tegyél elkülönített számlára (illegálisan) 200 milliónak megfelelő svájci frankot egy svájci bankban, ahol egyébként is tartod a kicsi megtakarított pénzedet. A bank a letétről igazolást ad a hitelező banknak és garanciát vállal a letéttel az adósságodra. Az erről szóló megállapodás külön szerződés, (látszólag) nem része a hitelszerződésnek.
Így tiszta vagy, az ingatlanokat általában csak korlátozottan birtokló, Lada-tulajdonos parlamenti képviselőkhöz hasonlóan hitelből építkezel, simán kiállsz akár egy APEH vagyonosodási vizsgálatot, még a harács-sajtó "rágalmai" is könnyedén háríthatóak. Erről az ügyletről legfeljebb csak a piacinál feltűnően alacsonyabb kamatozású hitel árulkodhat, persze ezt is ki lehet cselezni.
Utószó: az emlékezetes lichtensteini bank-botrány idején Magyarország nem kérte ki (kérhette volna, megkapta volna) a Német Szövetségi Nyomozóhivataltól annak a kb. 300 magyar hazafinak a nevét, akik szerepeltek a titkos és illegális bankszámlák tulajdonosai között. Biztosan feledékenységből...
Szebb jelent!
Sündörgő