Közlemény a nyugalom fenntartása céljából
Adjon az Isten!
A Magyar Gárda egyre növekvő népszerűsége az utóbbi hetekben belpolitikai csatározások egyik kiemelt témája lett. Magukat jobboldalinak, illetve baloldalinak valló politikusok egymást túllicitálva kívánják minden rossz alfájának és ómegájának kikiáltani mozgalmunkat. A választópolgárokat úgy kívánják megnyerni maguknak, hogy „hatalomra jutásuk” esetén – mely egy EP-választás kapcsán közjogilag nem értelmezhető – mielőbbi fellépést ígérnek a nemzet javát, az emberek közbiztonság iránti igényét szolgáló, a szolidaritás megnyilvánulásaként minden rászorulónak segítő jobbot nyújtó Magyar Gárda ellen.
Népszerűségünk azonban nem kizárólag abból áll, hogy a közemberek jelentős része elismeri tevékenységük hasznos voltát, a társadalom túlnyomó többsége pedig – nagyon helyesen – nem tartja a társadalomra veszélyesnek a Magyar Gárdát. Hozzá tartozik az is, hogy szimpatizánsaink a társadalom minden rétegében megtalálhatóak. Ők többek közt információ átadásával is segítik működésünket és segédkeznek az ellenünk irányuló aljas támadások elhárításában.
Egy ilyen forrás révén jutott el hozzánk az az információ, hogy az EP-választás hajrájában magukat gárdistának valló, de ténylegesen nem a Magyar Gárda állományába tartozó személyek provokatív céllal jogszabálysértő cselekedetek végrehajtására készülnek. Céljuk egyértelműen a – kampányidőszakhoz képest – viszonylagos nyugalom megzavarása és káosz kirobbantása, így mozgalmunk lejáratása. Ennek megelőzésére sajtófigyelő-szolgálatot üzemeltetünk, az ezekben megjelenő esetleges jogszabálysértések gyanúja esetén jogászaink megteszik a szükséges jogi lépéseket.
A Magyar Gárda jogszabálykövető állampolgárok bajtársi közössége, vezetőink megfontolt, higgadt személyek. Ezért olyan utasítást, mely a jogszabályokkal ellentétes, a vezetők nem adnak ki, a gárdisták pedig nem hajtanak végre!
Mozgalmunk közvetlenül nem vesz részt az EP-választás kampányában, ezért felszólítjuk a siker érdekében minden eszközt megengedhetőnek tartó politikusokat és az őket kiszolgáló sajtóorgánumokat: a Magyar Gárdát hagyják ki a pártpolitikai küzdelmekből, a kampányra fordított adóforintokat a nemzetért tenni akarók bemocskolása helyett a nemzet és a haza boldogulására fordítsák!
Szebb jövőt!
Dobos Zoltán gárdista

Országos Sajtóiroda