Ismét elmarasztalta az Országos Választási Bizottság választási törvénysértés miatt a MIÉP-et és a ferencvárosi cédulagyáros, ismertebb nevén Spiclicat fantomszervezetét, a Zöld Pártot, miután a május 14-ei határidő után hetekkel, külön nekik küldött OVB-felszólításra sem nyújtották be a le nem adott ajánlószelvények megsemmisítési jegyzőkönyvét.
A két választási csaló párttól persze kitelne, hogy hamisítanának egy jegyzőkönyvet, de még ennyire sem érdekli őket a törvény: egyszerűen tesznek a szabályokra.
(Kuruc.info)
Korábban:
Jogos volt a Jobbik kifogása
Az Országos Választási Bizottság (OVB) május 22-i ülésén helyt adott Novák Előd Jobbik-delegált kifogásának, aki azt tette szóvá, hogy az Országos Választási Iroda pénteki tájékoztatása szerint a MIÉP és Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) még mindig nem adta le az összegyűjtött, de le nem adott ajánlószelvények megsemmisítéséről készített jegyzőkönyvet.
A jogszabály szerint a pártoknak a le nem adott ajánlószelvényeket május 11-ig kellett megsemmisíteni, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig május 14-ig kellett eljuttatni az OVB-hez.
Novák Előd kifogásában azt írta, más pártok sem adták le az ajánlószelvények megsemmisítéséről szóló jegyzőkönyvet, de a MIÉP és az MSZZP esetében azért él kifogással, mert az e pártok által a ferencvárosi időközi választásra leadott több száz hamis ajánlószelvény ügyében jelenleg is nyomozás folyik a BRFK-n.
Megjegyezte: a határidő után négy nappal az MCF Roma Összefogás Párt leadta a megsemmisítésről szóló jegyzőkönyvet, és egy nappal később a Magyar Kommunista Munkáspárt is, bár ez utóbbin nem volt aláírás.
Az OVB egyhangúlag úgy döntött, helyt ad a kifogásnak, felszólítást küld a két pártnak, és figyelmezteti őket arra, hogy cselekményük megvalósíthatja a személyes adattal visszaélést.
Novák Előd felhívta a figyelmet arra is, hogy az adatvédelmi biztos irodájának tájékoztatása szerint a MIÉP és az MSZZP nem is vetette magát nyilvántartásba az adatvédelmi biztosnál, sőt a KDNP, az MCF Roma Összefogás Párt, a Lehet Más a Politika, a Humanista Párt és az MDF is elmulasztotta az adatvédelmi biztosi nyilvántartásba vételt az ajánlószelvények gyűjtésének megkezdése előtt. A jogszabály szerint az ajánlószelvényt gyűjtő pártoknak nyilvántartásba kell vetetniük magukat az OVB-nél, és a gyűjtést be kell jelenteniük az adatvédelmi biztosnál.
(HírExtra / MTI)