Kövér László szerint a következő országgyűlésben az MSZP és a Jobbik „két tűz közé, a satu két pofája közé” szorítja a Fideszt; a politikus erről a párt és a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) közös fórumán beszélt szombaton Szekszárdon.
„A Jobbik be fog kerülni a parlamentbe, de remélem szóba sem kerül az, hogy a kormányzáshoz szükséges legyen az ő támogatásuk” – mondta a Fidesz választmányi elnöke.
Hozzátette: azt is nagyon reméli, hogy kétharmados döntésekhez nem lesz szükség a Jobbik támogatására, ennek azonban, mint megjegyezte, matematikai valószínűsége meglehetősen csekély. Kövér László a jobboldali párt kapcsán hangoztatta: ha nemzetpolitikai kérdésben a Jobbik offenzív lesz, akkor annak diplomáciai megvédése szinte reménytelen. „A Jobbik egy szélsőjobboldali pártnak van feltüntetve; ha ők nyújtják be a külhoni magyarok állampolgárságáról szóló törvényjavaslatot, amit nyilvánvalóan el kell, hogy fogadjunk, akkor a támadási felület sokszorosa lesz annak, mintha ezt mi tennénk meg” – mondta a választmányi elnök. Hozzátette: a MIÉP 1998 és 2002 között a parlamentben "tisztességes ellenzéki párt volt" a Fidesz szempontjából, nem licitált rá arra, amit nemzetpolitikai, szociális kérdésekben a kormány tenni tudott, ezt a luxust a Jobbik nem fogja megengedni.
(MTI)

Egyik forrásunk szerint nemrégiben Németh Zsolt még tovább ment Kövér László "az MSZP és a Jobbik két tűz közé, a satu két pofája közé szorítja a Fideszt" gondolatánál.

Úgy fogalmazott, a Fidesznek érdeke, hogy az LMP bejusson az Országgyűlésbe, mert velük együtt lehetne működni bizonyos kérdésekben, és így a közvélemény szemében két részre lehetne osztani a parlamenti ellenzéket: az LMP lehetne a konstruktív, jó ellenzék, míg a Jobbik és az MSZP a szélsőséges, rossz ellenzék.
Kuruc.info