Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
A ferencvárosi időközi országgyűlési választáson talált hamis ajánlószelvények ügyében a Jobbik választási bizottságba delegált tagja 2008. december 20-án hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány. Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy az MDF, a Magyar Szociális Zöldpárt és a MIÉP által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka hamis.
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2008. december 29-én rendelt el nyomozást a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.
Az ügyben körülbelül 800 ember meghallgatására van szükség, közülük körülbelül már 500-at meghallgattak a nyomozók. Ezt követően kerülhet sor írásszakértő kirendelésére – közölte a BRFK az MTI érdeklődésére.
(MTI)
Kapcsolódó: