Trutymó Emíliát nyugdíjban is számon kéria Jobbik Magyarországért Mozgalom
Miközben a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya még mindig nyomozást folytat a Jobbik által feltárt, ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási panama ügyében, és „ismeretlen tettes” ellen eljárás folyik a fehérgalléros cigánybűnöző Kolompár Orbán által leadott az EP-választási hamisítványok ügyében is, az ügyészségre tették át az Országos Választási Bizottság bűnpártoló tagjai elleni nyomozást, mivel az ávóscsemete Halmai Gábor és társai jelenleg még hivatalos személynek minősülnek. Az eljárás annak köszönhető, hogy a Jobbik feljelentésére a rendőrség bűnjelként lefoglalta az „utángyártott” kopogtatócédulákat, melyeket épp akkor készült megsemmisíteni a Rytkó Emília vezette Országos Választási Iroda - áll a politikusbűnözőket feljelentő Novák Előd Jobbik-alelnök, volt OVB-tag közleményében, alább a folytatás.
A BRFK decemberben postázott határozata a Budapesti Nyomozó Ügyészségre tette át a júniusi választásra személyesen Kolompár Orbán által leadott több száz hamis ajánlószelvény ügyében indult nyomozás hivatali bűnpártolással kapcsolatos részét. Bár Rytkó Emília a közelgő kormányváltás elől nyugdíjba vonult, felelnie kell azért is, hogy miért hallgatta el a választási bizottság elől a hamisítás tényét, melyről – leleplezésem után általa jegyzőkönyvben is bevallottan – tudomása volt.

Halmai Gábor SZDSZ-komisszár, bűnpártoló(J+) OVB-elnökhelyettes apja ávós tiszt volt(Fénykép: soros.hu)
A fehérgalléros cigánybűnözést aztán az OVB akarta szőnyeg alá söpörni: a Jobbik feljelentési javaslatát elképesztő módon, egyhangúlag leszavazták (még a „jobboldali” pártdelegáltak is), holott a választás rendje elleni bűncselekmény miatt hivatalból kellett volna eljárást kezdeményezni (ezt írja elő a Ve. 90/A. § (4) l) pontja). A Btk. öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a 244. § szerinti hivatali bűnpártolást, melyben hangadó a fenti esetben Halmai Gábor OVB-elnökhelyettes volt, akit nem tisztességre neveltek: apja a III/III-as Csurka István ávós tartótisztje volt (a Raszkolnyikov fedőnevű ügynök-pártelnök legújabb bevallása szerint).

Az időközi országgyűlési választáson több csalót is sikerült kiütnie leleplezésével Novák Elődnek
Így járnak tehát a politikusbűnözők, ha valamely testületbe bekerül a Jobbik, s az amúgy titkos iratokba tagként már beletekinthet egy magunkfajta. Erről a fehérgalléros cigánybűnözésről bővebben – a hamis ajánlószelvények képeivel, a bűnpártolást bizonyító OVB-jegyzőkönyvvel – itt lehet olvasni: http://jobbik.hu/node/6395
Jellemző adalék, hogy a 22345 ajánlószelvényt leadó Kolompár Orbán pártja csak 13431 szavazatot kapott az EP-választáson, ez tehát szintén megerősíti a csalás tényét. Ugyanez a cigánypárt a 2006-os országgyűlési választáson is a legnagyobb aránytalanságot mutatta a kopogtatócédulák és a valójában kapott szavazatok közt.

A 2009. novemberi csornai választás adatai is visszaéléseket valószínűsítenek. Már a „Civil” Mozgalom nevű párt 400 (első forduló) és 437 (második forduló) szavazata sincs párhuzamban a leadott ajánlószelvények számával, de a – Ferencvárosban már leleplezett, az EP-választásokon céduláit leadni sem merő – MIÉP 208, illetve 142 voksa az igazán árulkodó: durván alatta marad a 828 leadott ajánlásnak. A politikai maffia tehát így ügyeskedhet, s az alacsony részvétel mellett ezek a pártok a csornai választáson 4, illetve 2 százalékot vihettek el – leginkább a Jobbiktól.
Novák Előd
a Jobbik alelnöke, az OVB volt tagja, feljelentő
(jobbik.hu)