November közepétől az Orbán-kormány volt belügyminiszterének, Pintér Sándornak a cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. védte Overdose-t.
Az őrzést nem Mikóczy Zoltán rendelte meg, hanem a közpénzekből gazdálkodó Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. A szerződés szerint két fegyveres őr napi 24 órában strázsált a ló mellett. A Népszabadság által megismert dokumentumok szerint Pintér cége ezért napi csaknem 60 ezer forintot kapott, s miután megbízatása két hónapra szólt, nagyjából 3,6 millió forintot számlázhatott ki az NL Kft. felé.
Vajtó Lajos, a vállalat vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban a lapnak azt mondta, hogy a NL Kft. így is 15-20 millió forintot spórolt az őrzési és vagyonvédelmi költségein. Ezzel együtt Vajtó Lajos szerint könnyen elképzelhető, hogy a felépülőben lévő állat hamarosan ismét testőröket kap.
Cége ugyanis tárgyalásokat folytat szponzorokkal, akik finanszíroznák Overdose kamerás őrzését. Hogy ki lenne a szponzor, és hogy a Civil vagy valamely más biztonsági szolgálat őrizné-e az állatot, arról a tárgyalások jelen állásában nem kívánt nyilatkozni a vezérigazgató.
(FH)