Juhos és férje a párton belülkritizálta Orbánt, kiszorították
A Fidesz történetének talán legtehetségesebb női politikusa, Juhos Katalin, a XI. kerületi Fidesz valaha volt legerősebb embere (helyi elnök, polgármester, majd országgyűlési frakcióigazgató) hírportálunknak írt levele szerint is aljas politikus Kupper András, aki Fidesz-színben, de valójában a parkolási maffia jelöltjeként indul Budaházy választókerületében, az MSZP félcigány jelöltje, Józsa István mellett.
Juhos Katalin volt a Fidesz eddigi egyetlen polgármestere a főváros legnépesebb, XI. kerületében. 1998-2002 között vezette „az ország ötödik legnagyobb városát” a MIÉP-pel hivatalos szövetségben (a ma jobbikos Mestyanek Ödön alpolgármester volt), nagy „botrány” volt az Aktualizált revíziós dalokat kiadó egyesület Juhos általi támogatásából. Ennél magasabb szinten az elmúlt 66 évben Magyarországon soha nem volt a vezetésben a nemzeti radikális oldal, hacsak Grespik László egyszemélyes fővárosi közigazgatási hivatalvezetői posztját nem tekintjük annak.
A politikusbűnöző Kupperrel szemben Juhos kerülte az álláshalmozást. 2002. november 5-én (Várhegyi Attila képviselői helyének megüresedésekor) a Fidesz országos listájáról hívták be az Országgyűlésbe, ezért önként lemondott fővárosi közgyűlési tagságáról és XI. kerületi önkormányzati képviselői mandátumáról. Miután pedig a frakció igazgatójává választották (frakcióvezető-helyettes, aki többek közt a szavazásokat irányította), parlamenti bizottsági tagságáról is lemondott (pedig az is komoly pluszpénzzel járt).

Juhos megkérdőjeleztea példátlan „összefogást”
Juhos szerint 2006-tól azért mellőzték őt, mert belül többször megfogalmazta, hogy „a Fidesz új struktúrája és szerkezete nem túl szerencsés”. Férje, Riedel René (Juhos polgármestersége idején frakcióvezető Újbudán) a párt „szövetséggé válása” után keresetlen hangú levelet írt Orbánnak, melyben állítólag arról írt, hogy miként lehet a Fidesz elnöke 15 millió magyar felelős miniszterelnöke, ha a pártban amúgy hűséges emberek élete megy tönkre az ő rossz döntései miatt, és a pártból Orbán döntései miatt eltávozott/eltávolított emberek helyét több esetben hitvány gazemberek töltik be.
Alább a Fidesztől eltávolodott, de továbbra is XI. kerületi lokálpatrióta Juhos Katalin levele.
Tisztelt Kuruc.info, tisztelt Rákay Úr!
Érdeklődéssel olvastam cikküket Kupper Andrásról. Tagadhatatlanul elfogult véleményem szerint tökéletesen megtalálták a képviselőre illő jelzőt: aljas. Ami ugyebár egy emberi jelző, és egyáltalán nem kötelező politikusi magatartás…
Megítélésem szerint azonban nem az apák, nagybátyák és főleg nem sógorok cselekedeteit kell felhánytorgatni, bőven elég, ha saját pályafutását tekintjük át.
Egyrészt – a cikkben leírtaknak megfelelően – valóban Kupper közreműködése és aljas hazugságai nyomán kerültem ki 16, elkötelezett és bizalmi év után a Fideszből, úgy hogy a lábam se érte a földet. És tényleg nem én voltam az egyetlen.
Történelmi tény, hogy a 90-es években a Fidesz csúcsvezetése (Áder, Kövér, Pokorni) még hallani sem akart Kupper nevéről, amikor felmerült XI. kerületi Fidesz-tagsága vagy bármilyen párttisztsége. Nekem, akkori kerületi elnöknek kellett külön jóváhagyást kérnem a pártvezetéstől Kupper tagfelvételi kérelmére és önkormányzati képviselőjelöltségére. A pártvezetés – nyilván ismerve Kupper jellemét – akkor még mélységes ellenszenvvel nyilvánult meg vele szemben.
De éppen ez vetheti fel az olvasókban a kérdést, vajon mi az a politikai vagy gazdasági szál, amivel Kupper a későbbiekben oly mértékben beépülhetett a Fidesz vezetői és döntést hozó köreibe, hogy a helyi és parlamenti képviselő poszt mellett mára már a Fidesz Budapesti és Országos Választmányának alelnöki tisztségét is betölti.
Másrészt, ha csak a nyilvánosságot kapott valótlan megnyilvánulásait tekintjük, azok is megérnének egy elmélyült oknyomozói riportot. Ilyen lehet a vagyonnyilatkozata. Számtalan alkalommal vitte kampánystábját – Gadácsival az élen – elmondása szerint saját villányi pincészetébe. Továbbá érdekes lehet, hogy minden gazdasági érdekeltség híján (elvileg, vagyonnyilatkozata szerint ez a valóság, persze várjuk olvasóink segítségét a valóság felderítéséhez – a szerk.) vajon hogyan szavaz és nyilvánul meg, amikor Orbán Viktor az offshore és áttételes tulajdonlású cégek elleni fellépéssel összefüggő stratégiát terjeszti elő.
Üdvözlettel:
dr. Juhos Katalin