Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.
Rihó Krisztián is értetlenül áll a történtek előtt. Pont azért vett részt a bicskei Jobbik megalapításában, mert hisz abban, hogy az alkotmányos kereteken belül, a demokratikus normák betartásával is lehet radikálisan változtatni hazánk sanyarú helyzetén.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom várja az esetleges bizonyítékokat a gyanúsítással kapcsolatban, hiszen eddig többször előfordult, hogy a hatóságok indokolatlanul kevertek bele személyeket ebbe az ügybe.
Szabó Gábor
a Jobbik pártigazgatója
Korábban írtuk: A terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt Budaházy György és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő bűntetőügyben a mai napon újabb személyt hallgatott ki gyanúsítottként a főügyészség – közölte a főügyész hétfői közleményében. Sajtóinformációk szerint a bicskei Jobbik elnökét vették elő most a rendőrök.
R. Krisztián megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik – gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont – tagjának 2009. március 30-i kérésére 50 darab 9 mm-es töltényt szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta e megrendelő egyik társának. Az R. Krisztián által beszerzett és továbbadott töltényeket a nyomozó hatóság a 2009. április 8-i házkutatása során Százhalombattán lefoglalta.
A töltények a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvény értelmében lőszernek minősülnek, megszerzésükhöz és tartásukhoz hatósági engedély szükséges, amellyel R. Krisztián nem rendelkezett, tehát R. Krisztián cselekménye lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének a megállapítására alkalmas – állapítja meg közleményében a főügyész. R. Krisztián a kihallgatása során panaszt jelentett be a gyanúsítással szemben, majd megtagadta a vallomástételt – áll Keresztes Imre közleményében.
Sajtóinformációk szerint R. Krisztián a Jobbik bicskei elnöke. A Jobbik honlapján a választókerületben induló jelölt kampányfőnökeként szerepel. Bicskén élelmiszerboltja van és hentesként is dolgozik a kisvárosban - írja az MNO.