Másodfokon elveszítette a helyreigazítási pert Draskovics Tibor a Hír Televízió ellen csütörtökön. A Fővárosi Ítélőtábla szerint mégiscsak megbízásnak minősül, ha a rendészeti miniszter kiemelt figyelmet kér egy büntetőügyben valamelyik rendőri vezetőtől.
A HírTV tavaly dokumentumokkal igazolta, hogy a Célpont riportereinek lejáratására indított drogügyben Draskovics Tibor is utasítást adott. Közben az ügy másik főszereplője, Helmeczy László már megint nem jelent meg az ellene indult rágalmazási per tárgyalásán, ezért legközelebb már rendőrök fogják a bíróságra vinni Veres János jogi képviselőjét, aki elfogultsággal vádolta a bíróságot.
Draskovics Tibor még 2009 nyarán ígérte meg a fideszes televízió riportereinek, hogy helyreigazítást fog kérni Célpont című műsortól. A volt rendészeti miniszter akkor azt állította, hogy nem adott utasítást Petőfi Attilának a HírTV ellen indított lejáratóakcióval kapcsolatban. Draskovics szerint akkor sem hibázott, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának címzett feljegyzésében nem hívta fel a rendőrség figyelmét arra, hogyan kerül be a kábítószer a Hír Televízió riporterének autójába. A bíróság szerint azonban a Célpont című műsor állításai helytállók voltak. – Az ítélőtábla úgy látta, hogy a szavak általános jelentése szerint a NNI igazgatójának megbízása megállapítható, és az sem kifogásolható, hogy a cselekményt - ugye ha nem sütőport, hanem kábítószert tesznek az autóba - fedezte volna a miniszter – mondta el a per kapcsán Karas Mónika, a Hír Televízió Zrt. jogi képviselője.
A bíróság ezzel másodfokon megváltoztatta az elsőfokú döntést. A jogerős ítélettel szemben - normál jogorvoslati eljárás keretén belül - nincs helye fellebbezésnek.
(HírTV nyomán)