A bíróság pénteken elrendelte annak a hét embernek az előzetes letartóztatását, akiket a vámnyomozók szerdán vettek őrizetbe adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt – mondta Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője pénteken.
Sipos Jenő emlékeztetett: a hét embert azután vették őrizetbe, miután a hatóság szerdán több helyszínen tartott házkutatást Budapesten és Pest megyében. A szóvivő az előzetes letartóztatottak személyéről nem beszélt, és nem kommentálta az MTI-nek azt az értesülését sem, amely szerint a hét ember között van az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezetője is.
Az Origó pénteken megjelent cikkében arról ír, hogy az Eclipse Zrt. ügye a nemzetbiztonságért felelős hatóságok számára is kényelmetlen kérdéseket vet fel. A lap szerint ugyanis a társaság sorra nyerte a nemzetbiztonsági okokból titkosított és nyílt verseny nélkül meghirdetett milliárdos állami megbízásokat, így emiatt elméletileg a titkosszolgálatoknak alaposan át kellett vizsgálniuk a céget.
(MTI)