Hiába visszaeső, a jelek szerint büntetlenül használhatott kokaint Stohl András a május 8-i, kis híján halálos áldozatot követelő közlekedési balesete előtt.

Alkohol és drog hatása alatt tört össze autókat Stohl - a kokainozást máris megúszta

Tegnap a Dunakeszi Városi Rendőrkapitányság vezetője, Kovács Lajos alezredes elmondta: a színész az elterelést választotta, ezért a kábítószerrel való visszaélés ügyében felfüggesztették a vádemelési javaslatot. De ez még semmi. Stohl azt hazudta, hogy a kábítószert a balesete előtt egy belvárosi éjszakai szórakozóhelyen vásárolta egy vadidegen férfitól. Ezek szerint felszívott valamit, amiről azt sem tudta, micsoda, de még csak az eladóban sem bízhatott, hiszen nem ismerte. A dunakeszi zsaruk megpróbálták felkutatni a dílert, de nem jártak sikerrel, így jobb híján elhitték "Buci" verzióját. Gratulálunk nekik.

– A dunakeszi kapitányságnak csak egy-egy bűnügyi, illetve közlekedési osztálya van, kábítószer-elle­nes nyomozóink nincsenek. Tanúkihallgatásokat végeztünk a gyanúsított vallomása, illetve telefonhívásai alapján, de nem jutottunk előbbre – fogalmazott a kapitányságvezető.

Megdöbbentő az is, hogy Stohl András, miután drogtól és alkoholtól bódultan nekihajtott két autónak, egy idős férfit súlyosan megsebesített, állítása szerint ellopta a helyszínre érkező élettársa, "Ancsika" autóját, s azzal menekült otthonáig. Stohl vallomásával megmentette élete párját a büntetéstől, akit bűnpártolás miatt felelősségre vonhattak volna, ha önként odaadja az autóját.
– A gyanúsított azzal magyarázta, hogy nem várta meg kollegáimat a helyszínen, hogy nagyon megijedt és félt a történtek miatt – avatta be a Blikket Stohl vallomásának részleteibe Kovács László, aki szerint jogilag nem büntethető, de morálisan elítélendő, amit a vétkes sofőr tett.
"Ancsika" és Stohl egybehangzóan azt vallotta, hogy amíg a nő kiszállt az autóból, hogy megnézze a sérült állapotát, élettársa, a színész egyszerűen megfújta az autót, és otthagyta az út közepén gyermeke anyját.
Közben Stohl egyik áldozata, Kaincz Pál (73) még mindig szenved a baleset miatt, négy hónap alatt sem épült fel.
Így a rendőrség vádemelési javaslatában azt kérte az ügyészségtől, hogy hat hónap elteltével kezdeményezzen újabb orvosszakértői vizsgálatot, hogy kiderüljön, maradandó-e Kaincz Pál egészségügyi károsodása. Ha igen, akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetmék Stohl Andrást. De nem fogják.
(Blikk nyomán)