A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) úgy döntött, hogy felbontja a korábban a Jobbikkal kötött szakmai együttműködési megállapodását, mert szerintük a párt részéről nem valósult meg az együttműködés. Erről a hétvégén a TMRSZ harmadik kongresszusán döntött a szakszervezet. A szakszervezet egyben tisztújítást is tartott, melyen döntő többséggel ismét Szima Juditot választották meg főtitkárnak.

Szima Judit a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kongresszus második napirendi pontja volt a korábban nagy visszhangot kiváltott szakmai együttműködési megállapodás felülvizsgálata, amelyet a Jobbikkal kötöttek. A kongresszus egyöntetűen úgy foglalt állást, hogy a Jobbikot a TMRSZ kereste meg az együttműködés megkötése céljából, de a másik fél, vagyis a Jobbik részéről ez nem töltődött fel tartalommal.
Többször is kezdeményeztek egyeztetést Vona Gáborral, a párt elnökével írásban is, hogy fejtse ki az együttműködésről alkotott elképzeléseit, hogyan valósul az meg, és mit lehet tenni a javításáért, de nem kaptak választ a megkeresésükre. Vona Gábort a mostani kongresszusra is elhívták, de elfoglaltságaira hivatkozva nem ment el. A kongresszus úgy döntött, hogy 30 napon belül felmondja az együttműködést.
(FH nyomán)