Hazánk viharos története döntő fordulóponthoz érkezik valamikor a jövő évben: Hack Péter „liberális alkotmányjogász” ugyanis – aki szerint az 56 utáni véres megtorlásokban kulcsszerepet játszó Biszku Bélát nem kell bíróság elé állítani, ezzel szemben azonban a légynek sem ártó revizionista történészeket igenis el kell ítélni – új pártot alapít.

Ha bárkinek is kétségei lenének, annak elárulom, hogy az új párt „egy piacorientált, a nyugati értékeket, az európai és az euroatlanti együttműködést fontosnak tartó új centrumerő” lesz. Mindez roppant újszerűen és eredetien hangzik. Alighanem rendkívüli izgalmak és meglepetések várnak még ránk. Valljuk meg, eddig is nagyon nehéz volt meglennünk a „piacorientált, nyugati értékeket, az európai és az euroatlanti együttműködést fontosnak tartó új centrumerő” nélkül. Ugyanis – mint Hack Péternek az utóbbi hónapokban tett nyilatkozataiból kiderül – az SZDSZ szánalmasan leszerepelt, de az LMP sem az igazi. Túl „zöld”, egy kicsit „tőkeellenes”, vagy a fene tudja, mi van vele, de valahogy nem tökéletes neki. Ja, és még egy roppant lényeges szempont: az új politikai „centrumerő” „patrióta, de nem nacionalista” lesz. Hogy mi a különbség a „patriotizmus” és a „nacionalizmus” között, azt a „konzervatív-liberális” „alkotmányjogász” nem kötötte az orrunkra. Mindamellett nyilvánvalóan nincsen ideje ilyesfajta ideológiai kérdéseken töprengeni, végtére is annyi más elfoglaltsága van, többek között adjunktus az ELTE Jogi Karán, de ami ennél is fontosabb, a Hit Gyülekezete elnevezésű cionista szekta diakónusa is. És most még pártelnök is lesz.

Hack a vele sok tekintetben egy gyékényen áruló „neokonzervatív” Seres Lászlónak adott minapi interjújában számos egészen eredeti megállapítást is tett. Így például kifejtette véleményét, mely szerint „a Fidesznek politikai értelemben nincs mandátuma az alkotmányozásra, mivel erről a választások előtt egyáltalán nem beszélt”. Érdekes lett volna megtudni a cionista Hack véleményét arról, hogy vajon az 1989-90-es Nemzeti Kerekasztal senki által meg nem választott képviselőinek volt-e bármiféle mandátumuk az alkotmányozásra? A választ talán sohasem kapjuk meg, legalábbis Hack Pétertől bizonyosan nem. Kiderült viszont, hogy az „alkotmányjogász” a „harmincas évek korporatív államfelfogásának” újjászületését érzékeli napjainkban, ugyanakkor mindenkit megnyugtatott, mondván, „Orbán nem Putyin”, mivel „Magyarországon még működik a sajtó- és véleményszabadság, lehet pártokat működtetni”. Nos, ezen a ponton muszáj közbevetnem, hogy Hack Péter az egyik legerőteljesebb támogatója volt az úgynevezett holokauszt-tagadást tiltó jogszabály elfogadásának, melynek következményeképpen ma már nincsen sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

Hack Péter azonban nem gondolja, hogy „a diktatúra kiépítésének első lépése zajlik”. Nos, nem szabad meglepődnünk Péterünk visszafogottságán, végtére is ő egy „centrumerő” létrehozásán munkálkodik, amelynek mindenkivel, vagy legalábbis a „mérsékelt” - értsd: a világbirodalom érdekeit szolgáló - politikai erőkkel jó viszonyt kell ápolnia. Akkor ugyanis esélye lesz rá, hogy az elkövetkező választások után a győztes párt lehetséges koalíciós partnerként tekint Hack atlantista, piacorientált” „centrumerejére”. Péter nagy taktikus, semmit sem bíz a véletlenre.

A hitgyülis cionista makogott még valamit a „fékekről és ellensúlyokról”, melyeket a Fidesz kiiktat, szapulta egy kicsikét ElQrót, ami rendjén van, viszont azért az SZDSZ-t illető kritikus megjegyzéseit hallván nehéz elfelejtkezni arról, hogy – kereszténység ide, vagy oda – 2002-ig gond nélkül élvezte az SZDSZ-es képviselőség nyújtotta rendkívüli anyagi és más előnyöket. Majd a Hit Gyülekezetében otthonra lelt Péterünk egy egészen káprázatos megállapítással örvendeztette meg hallgatóságát: „Az alkotmányozás alaptételének kellene lenni, hogy annyi hatalmat akarj magadnak, amennyit ellenfeled kezében is szívesen látnál”. És mintha mindez nem lenne elég, hozzátette még, hogy „a Bibliában az áll, azt tedd felebarátoddal, amit szeretnél, ha veled tenne”. Mivel pedig alighanem Péterünk sem szeretné, ha bárki is börtönnel fenyegetné nézetei kifejtése miatt, és nyilvánvalóan azt sem akarja, hogy a hatalom betiltsa a Hetek című hetilapot, ezért joggal várhatjuk el tőle, hogy majdan megalakuló, „a nyugati értékek alapján álló” pártja felemeli szavát a szabad véleménynyilvánítást és a sajtószabadságot korlátozni kívánó cionista törekvésekkel szemben.

Kérésem annál is inkább jogos, mivel Hack azt is mondta az interjúban, hogy „jogállamról ugye akkor beszélhetünk, ha az alkotmány védelmet nyújt az egyénnek, egyének csoportjainak az állammal szemben.” „Megteremti annak a feltételeit, hogy mindenki háborítatlanul tudja élvezni a szabadságát” - jelentette ki Hack Péter. Nos, remélem, tényleg komolyan is gondolja, amit mond, és ő maga is, és majdani centrumpártja is egyértelműen és világosan állást foglal különböző honlapok betiltására irányuló törekvések és a második világháború történetét kutató revizionista történészek bebörtönzése ellen.

Ami pedig a Hit Gyülekezetét illeti, Hack szerint az „nem törekszik politikai hatalomra”, mivel „célja és lényege az evangélium hirdetése”. Másrészt viszont, mint mondta, „a Hit Gyülekezete tízezernyi tagja a korábbi SZDSZ-szimpatizánsok egy részével kiegészülve jó alapot biztosíthat a pártépítéshez”. Mindez kissé ellentmondásosan hangzik, de ami a lényeg: a hitgyülis idiótáknak a cionisták kiadták az ukázt, hogy pártot kell szervezni Hack Péter alá, amely aztán kormányra kerülve tovább őrködik a magyarországi gyarmat rendje és nyugalma felett.

Perge Ottó