A Jobbik a plenáris ülésen részt vesz az alkotmányozásban, és semmilyen körülmények között nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel - közölte Dúró Dóra, a párt szóvivője.

Dúró Dóra a volt miniszterelnök blogbejegyzésére reagált, amelyben azt javasolta: valamennyi ellenzéki párt hirdessen bojkottot az alkotmányozási folyamat egészére, és egyáltalán ne vegyen részt az Országgyűlés munkájában azon idő alatt, amikor a parlament, "önmagát bárminek is nevezve, a Fidesz új alkotmányát tárgyalja".


A Jobbik szóvivője leszögezte: bár pártja az alkotmányt előkészítő eseti bizottság munkájából kiszállt, a továbbiakban az alkotmányozásban, az egy hónapos parlamenti vitában részt kíván venni. Ha Gyurcsány nem vesz részt az üléseken, annak persze kifejezetten örül Dúró Dóra.
Felhívta a figyelmet, hogy a parlamenti bizottság munkájában sem volt egységes az ellenzék. Igaz, mindhárman kiléptek az alkotmányozásból, de nem ugyanabból az okból döntöttek így, és nem ugyanakkor tették azt - közölte, kitérve arra, hogy a Jobbik saját javaslatokat is megfogalmazott, amit nem tett meg a másik két ellenzéki párt.
Javaslatai indoklás nélküli leszavazása után döntött úgy a Jobbik, hogy nem vesz részt a továbbiakban a bizottsági munkában - hangsúlyozta Dúró Dóra, megjegyezve: ez a lépés nem jelenti azt, hogy a fideszes többségre bíznák az alkotmányozást. A Jobbik szeretné korábbi elképzeléseit minél nagyobb részben érvényre juttatni, s a plenáris ülések nyilvánosságán síkra száll elképzelései mellett - fejtette ki.
A Jobbik kíváncsi arra, hogy Gyurcsány Ferenc blogbejelentése tekinthető-e az MSZP hivatalos álláspontjának, vagy egyéni akcióról van szó - mondta.
(MTI, Kuruc.info)