A FigyelőNet értesülései szerint Pősze Lajos, a Jobbik-frakcióból decemberben kizárt országgyűlési képviselő pénteken bejelenti, hogy új politikai mozgalmat indít. A lap megkereste az érintettet, aki nem cáfolta a hírt. Alább a villáminterjú.


- Érdeklődnénk, mit csinál pénteken?
- A barátaimhoz megyek Somogyba mint országgyűlési képviselő, Kaposváron megtekintem a kórházat, beszélgetek az emberekkel.
- Pártalapítás is belefér a programba?
- Ennyire ne menjünk előre, mondjuk úgy, az emberek részéről igény van a politizálásra, és ennek megteremtenénk a fórumát.
- Vagyis pártot alapít?
- Pártot nem mondanék, inkább egy patrióta mozgalom lesz.
- Ez pártnévnek is beillik!
- A nevet majd menet közben találjuk ki. Most az a fontos, hogy olyan dolgokról beszéljünk, mint a devizahitelek, az egészségügy helyzete vagy a pedagógusok bére. Egy felszabadult, kulturált, hazafias mozgalmat szeretnénk létrehozni.
- Többes számban beszél, kikre gondol? Hallani, hogy vannak támogatói a Jobbik-frakcióban.
- Nincs szándékomban megosztani a Jobbikot, de azt el tudom képzelni, hogy lesznek még kilépések a frakcióból. Nem mindenki akar egy értelmetlen, anarchikus rendszerű pártban dolgozni.
- Arról tud, mit szól a törekvéseihez korábbi pártelnöke, Vona Gábor?
- Vonával és a Jobbik elnökségével nincs és nem is lesz kapcsolatom, nem érdekel, mit gondolnak.
Eddig az interjú. Már csak az a kérdés, ki akar együtt mozgalmárkodni egy a nemzeti oldalon közmegvetésnek örvendő árulóval. És persze az, hogy ki hisz még egy esküszegőnek.
Kapcsolódó: