Szépségszalon-vezetőt és ukrán programszervezőt is foglalkoztatott fiktív szerződéssel Hunvald György a VII. kerületi önkormányzatnál. Ezzel is vádolja az ügyészség a volt szocialista polgármestert.
A HírTV birtokába került vádirat szerint havi 140 ezer forintért adott „vállalkozásszervezési” tanácsokat az önkormányzatnak egy szépségszalon tulajdonosa, a jelenleg is szökésben lévő Czibula Csaba volt felesége. Hunvald színlelt szerződést kötött barátjával is. Az ukrán származású ismerős havonta 400 ezer forintért programszervező volt, papíron.
Az ügyészség azzal is vádolja Hunvald Györgyöt, hogy támogató segítséget nyújtott az önkormányzati ingatlanok áron aluli eladása során a képviselő-testület megtévesztéséhez, ami több száz milliós kárt okozott. Hunvald bűnlajstromán bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett csalás, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, vesztegetés, magánokirat-hamisítás, hivatali visszaélés szerepel.
Az ügynek 25 vádlottja van. Áprilisban a szocialista és szabad demokrata politikusok mellett bíróság elé áll az értékbecslő, a strómanok és az ingatlanbefektetők is. Ugyanakkor Nagy György, aki az ingatlanpanama egyik főszereplője volt, nem került a vádlottak padjára.
(HírTV)