A frissítések az alján olvashatók.

Ahogy azt a Kuruc.info megjósolta, Lázár János a Hír tv és az MNO segítségével máris megmagyarázta őszödi beszédét. Manipulációról beszél, azonban ha valójában nem úgy gondolta, akkor miért kér bocsánatot? Bűzlik ez az egész.
A szegényeket megvető kijelentéseit bemutató hangfelvételt manipuláltnak nevezi a pártsajtó, amelyik a botrányról hallgatott, csak Lázár magyarázkodását volt hajlandó közzétenni. Lázár szerint nem úgy mondta, nem a magyarokra értette és különben is, mi közünk hozzá – bár ez utóbbit nem mondta ki, de az eddig mutatott hozzáállásából ezt vonhatjuk le következtetésként. Azaz, hogy Lázár pártjának egyik bérértelmiségijét idézzük: ez egy következmények nélküli ország.
Lázár azt állítja, ő a megélhetési politikusokra gondolt. Na persze, ez lehetséges, kérdés, hogy akkor a megélhetési politikusasszonyok lányainak ajánlotta fel fiát, mint  „jó partit”? És kire gondolhatott, Lendvai lányára, vagy Szili Katalinéra?
A magyarázkodás rosszabbra sikerült, mint maga a monológ – a fideszes politikus ezáltal egyre mélyebbre süllyed a saját maga által alkotott mocsárba, a terelés, a sajtó szolgai hozzáállása pedig elveti annak a lehetőségét, hogy végre kialakuljon egy nemzeti minimum abban a kérdésben, hogy mit szabad következmények nélkül kijelentenie egy politikusnak. Gyurcsánytól megszoktuk, hogy miután lekurvázza az országot, foggal körömmel ragaszkodik a kormányrúdhoz.
Kénytelenek vagyunk fel- és beismerni, a helyzet azóta sem változott, hazánk politikusai egyszerűen nem tudnak elkövetni olyasmit, ami miatt lemondanának. Ezért mondják azt egyre többen: a fülkeforradalom után sem változott semmi a magyar ugaron.
Kóser Lajos kamuperrel fenyegeztőzve terel
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az MTI-nek vasárnap nyilatkozva azt mondta: a Fidesz azt vizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot. A Kuruc.info borítékolja, hogy még egy vacak feljelentés sem lesz, csak úgy próbálják beállítani ezzel a hírt, mint ha manipulálásról volna szó.
Előkerült a teljes szöveg, a lényegen nem változtat
A hangfelvételt közzétevő Kuruc.info sem kapta meg korábban a teljes szöveget, miután azonban komoly közérdeklődés mutatkozott, előkerült ez is.
Lázár alábbi érvelésével szemben nem született mindenki képviselőnek, politikusnak, amelyik miliőben dolgozva valóban lehet „kaparni”, valóban össze lehet gyűjteni egy normális élethez szükséges összeget. Ezen túlmenően, a Lázár-monológ ezen része bűnössé teszi azokat, akiknek nincs jól fizető munkahelyük – ami megengedné nekik, hogy kockáról kockára építkezzenek –, akik nem tudtak megfelelő oktatásban részesülni, hogy a munkaerőpiacon jól fizető állást találjanak.
Csengey Dénes mondta anno: „Európába, de mindahányan”. Megérkeztünk azóta, sőt, EU-elnökséget is mi, magyarok adjuk, de a hárommillió koldus országában a magyarok helyzete változatlan. Ebbe a szociális közegbe tört be a Lázár-monológ, és bizony nem segítette a helyzet megoldását.
"Lázár János: Tőlem az MTI kénytelen volt bocsánatot kérni, mert a listában nem vagyok benne. Aztán a HVG is csinált egy összeállítást és a parlamenti képviselők között is a szerény középsorban tartozom a keresményemmel. Ott a vagyon értékelése nem zajlott, de én azt gondolom, hogy ez nem szégyellnivaló dolog, én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete.
Ez az én véleményem egyébként, tehát én ahhoz a mércéhez tartom magam, hogy az ember, ha egyszerű kétkezi munkásember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit. Hogy ha egyetemi ember, akkor ahhoz a jövedelemhez képest érjen el valamit, de akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselőtestületben. Nagy baj lenne, ha olyan képviselők ülnének, akiknek semmijük nincsen, ezt kell mondjam. Ez helytelen lenne, teszem hozzá, de a jövedelem nyilatkozatok alapján, mint hogy ha érdekes dolgok derülnének ki. Na most még annyit hadd mondjak el Önöknek, hogy ugye én bugyuta módon a nagy átláthatóság jegyében nyilvánosságra hoztam a feleségem vagyon bevallását és a fiam bevallását és az előbb már említettem Önöknek, hogy volt akinek a kampányában ezt fölhasználták, kiszámolták, átváltották az euróbetétet, átváltották a svájci betétet, mije van a gyereknek, azt remélem, hogy a hódmezővásárhelyi lányos anyukák ebből a közérdekű tájékoztatásból érzékelték, hogy húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból, hogy ha a kamat és a forint árfolyam az jól alakul a következő években. Lesz valami alapbázis megtakarítás, úgy hogy ha másra nem, erre jó volt, de hát az Önök vagyoni viszonyait is nyomni fogják szórólapon."
Az ülés teljes jegyzőkönyve letölthető ITT.
(Kuruc.info)