Való Világ beszavazóshow - valóra válhat (a kép még az előző tárgyaláson készült)
"A színész-műsorvezető a közlekedési balesete miatt indult büntetőper csütörtöki tárgyalása, a várható ítélethirdetés előtt egy nappal azt mondta az MTI-nek, mindent elfogad, és bocsánatot kér" - adta hírül ma reggel az MTI. Szavait idézte a Híradó is. Még az is elhangzott a hírekben, hogy Stohl bűnhődni akar. Erre mi történik az ítélethirdetés után? Bucika fogja magát, s enyhítésért, sőt, felmentésért fellebbez. Videó.
(Forrás: Nlcafe)
Korábban írtuk: Két év négy hónapot kapott Stohl
Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl András színész-műsorvezetőt az általa okozott közlekedési baleset miatt indított büntetőperben csütörtökön első fokon a Budakörnyéki Bíróság.


Bűnösnek mondta ki, és letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl Andrást a bíróság. A színésznek kell megfizetnie a perköltségeket is, s emellett három évre eltiltották a közügyektől, öt évre pedig a járművezetéstől.
Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta az ügyészség. A vádat időközben az orvosszakértői vélemény alapján maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettére módosították.
Enyhítő körülmények és súlyosbító tényezők
“Csekély súllyal” vette figyelembe a bíróság azt az enyhítő körülményt, hogy Stohl beismerte a bűnösségét, mert ezt már csak azután tette, hogy voltak ellene bizonyítékok. Enyhítő körülmény volt az is, hogy K. Pál maradandó fogyatékossága enyhe fokú. Enyhítő körülmény volt még, hogy három gyermeket nevel. Nagyon erős súlyosbító tényező volt viszont, hogy megpróbálta másra kenni a felelősséget, hogy elhagyta a helyszínt azelőtt, hogy erre a kiérkező rendőrök engedélyt adtak volna. Az is súlyosbította a helyzetet, hogy hasonló ügyben volt már bűnös - indokolt a bíró.
A drogfogyasztás miatt nem emeltek vádat
A színész 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, szeszes italtól befolyásolt állapotban, a megengedettnél gyorsabban hajtva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik két autónak. A karambol következtében egy ember súlyos, egy másik könnyű sérülést szenvedett. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök később otthonából állították elő, majd vért vettek tőle és kihallgatták. (Stohl vérében a szakértők drogot is találtak, de mivel a színész vállalta, hogy elterelésre jár, ezt a vádpontot ejtették.)
A vádlott ügyvédje, Péchy Kristóf csütörtökön méltányos ítéletet, illetve felfüggesztett büntetést kért védencére. Stohl András pedig az utolsó szó jogán ismét bocsánatot kért tettéért.
(MTI - Index, kép: MNO)
Kapcsolódó cikkeink:
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni.