Az Új Magyar Gárda és a különböző gárdista csoportokat tömörítő Gárdaszövetség közötti levélváltást javítatlan formában közöljük. A Kuruc.info kérésre készséggel közli a különböző Gárda-alakulatok leveleit (sőt szívesen vennénk egyszerű gárdisták építő gondolatait is), de az efféle üzengetéseket célszerűbbnek tartanánk magánlevelezésben lebonyolítani. Vona Gábor is jelezte a Kuruc.infónak, hogy londoni útjáról hazatérve nyilvánosan reagálni fog. A legújabb reagálások a cikk alján olvashatók.
Az Új Magyar Gárda levele:
Adjon az Isten!
Tisztelt Gárdaszövetség!
Viszontválaszukat megkaptuk, valamint ugyanezen választ láttuk a Szövetség honlapján is. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a baráti jobbot, egy vélt vagy valós sérelem miatt elutasították. Mivel Mozgalmunk nincs önökkel semmilyen kapcsolatban, ezért az általunk ismert vezetőknek és portáloknak küldtük el a levelet, valamint a Gárdaszövetség honlapján található kapcsolat menüpontban, minden szervezetnek.
Ha nem ez a hivatalos módja, akkor elnézésüket kérjük, de mi a magunk részéről a szándékot jeleztük. Bár nem tudjuk mire vélni azt, hogy a Szövetség tagjai állítólag nem kapták meg a levelet, hiszen egy közös nyilatkozatot adott ki a szövetség, tehát akkor volt megbeszélés ebben a témában. Válaszként nem egy viszont-meghívást reméltünk, hanem azt, hogy végre le tudjunk ülni egy asztalhoz. De se nyilatkozatháborúba, sem üzengetésbe nem szeretnénk belemenni, ezért ezen levél után, a témában nem kívánunk további nyilatkozatot kiadni. Szomorúan tudatjuk az állománnyal, hogy a kapcsolatfelvétel ugyan sikeres volt, de érdemi előrelépést nem hozott a már megszokott vezetői arrogancia miatt.
Szebb jövőt!
Új Magyar Gárda Mozgalom vezetősége
A címzettek listája most is ugyanaz mint a találkozóra vonatkozó levélnél:
- MNG
- Vitéz Sebő Ödön század
- Hírportálok
- Gárdaszövetség
A Gárda Szövetség válasza az ÚMGM levelére
Adjon az Isten !
Kedves Testvéreink !
Megkaptuk válaszotokat, amit Ináncsi József privát címére küldtetek nyilatkozatunk megjelenését követően.
Nagyon sajnáljuk, hogy a felénk nyújtott baráti jobb elutasításaként értékeltétek az abban leírtakat !
Mi valóban nagyon örültünk a kapcsolatfelvétel lehetőségének és biztosíthatunk Benneteket arról, hogy bennünk már nincs semmilyen vélt vagy valós sérelem érzése irántatok !
Mint utólag kiderült a korábbi felhívásotokat valóban megkapta egy tagszervezetünk képviselője, a MNG országos vezetője privát postafiókjára, de csak a hírportálokon és Kurucinfón történt megjelentetést követően !
Addigra pedig már lebonyolítottuk az egymás közötti vezetői egyeztetéseket.
Úgy gondoltuk, hogy talán egyszerűbb egy találkozót összehoznunk az egy hónapja kitűzött és két hete leszervezett Gárda Szövetségi megbeszélésen. Mivel talán könnyebb 3-4 ember programját átszervezni, mint huszonötét, akiknek egy része vidékről érkezik.
Kedves Testvéreink !
Mi továbbra is nyújtjuk testvéri jobbunkat felétek, hiszen minden tagszervezetünk nagy örömmel értesült arról, hogy végre létrejöhet a kapcsolat közöttünk.
Mi természetesen megtartjuk a vasárnapi soros megbeszélésünket és nagyon örülnénk, ha nem utasítanátok el a meghívásunkat.
Természetesen hajlandóak vagyunk bármikor, egy későbbi időpontban is találkozni veletek.
Bár úgy gondoljuk, hogy mivel ezen a vasárnapon már Ti is szabaddá tettétek magatokat, egyszerűbb lenne most összeülni egy asztalhoz.
Mi továbbra is nyitottak vagyunk ebben a kérdésben !
Ha a Gárda Szövetséggel kapcsolatba kívántok lépni, az MNG országos vezetőjének privát postafiókján keresztül tájékoztathatunk Benneteket az elérhetőségeinkről. Azért, mert az általatok neki megírt levél címzésében szereplő további címek egyike sem egyezik sajnos a kilenc tagszervezetünk hivatalos elérhetőségével !
Szebb Jövőt !
A Gárda Szövetség országos szervezői
Az ÚMG azért kiadott még egy utolsó utáni közleményt:
Adjon az Isten!
A félreértések elkerülése végett, ezen utolsó levélben (mely ebben a témában íródott) szeretnénk közölni az alábbiakat:
- Az Új Magyar Gárda Mozgalom vezetősége, mint ahogy eddig sem, ezután sem kíván csatlakozni a Gárdaszövetséghez. Mi a Gárdaszövetség létét nem látjuk célravezetőnek. Mi a Gárdaszövetség feloszlását és a Gárdaegység létrehozását tartjuk csak és kizárólag elfogadhatónak. Ezúton kérjük minden szervezet vezetőjét, melyek a Magyar Gárdából szakadtak ki, vagy váltak le (Őrző Magyar Gárda, Vitéz Sebő Ödön század, Magyar Nemzeti Gárda, Új Magyar Gárda Mozgalom, elnézést ha valaki kimaradt) hogy azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről-beosztásáról. Egyesülni kell minden Gárdistának egy nagy Mozgalomba. Válasszanak az egy egységbe tömörült Gárdisták olyan vezetőt maguknak, akinek a személye nem osztja meg, sem az állományt, sem a nemzeti oldalt. Mi, csak így tudjuk elképzelni a Gárda egységét, ezért nem látjuk sem értelmét, sem hasznát a Gárdaszövetségnek.
Szebb jövőt!
Juhász Tamás, Új Magyar Gárda Mozgalom-Országos Főkapitány
Friss: A Gárda Szövetség közleménye
Adjon az Isten !
Reagálva az Új Magyar Gárda „utolsó utáni” levelére, amely az egység megteremtését egy sajátos szemszögből tartalmazza, a következőket kívánjuk leszögezni:
A Gárda Szövetség az egyetlen olyan szervezet, amely az utóbbi években szétszakított és levált Gárda egységeket a tavalyi év végén sikeresen egy zászló alá hozta.
Tevékenységünk folyamatos, sikeres és belső harcoktól mentes, aminek köszönhetően civil szervezetek csatlakozását és támogatását is bírjuk.
Célunk a nemzeti oldal összefogása, ennek elérése érdekében végeztük az eddigi munkánkat és tevékenységünk folyamatossága a biztosíték arra, hogy a célunkat el is érjük.
A fentiek miatt a Gárda Szövetség összes tagszervezetének egyöntetű véleménye, hogy szövetségünket semmilyen külső tényező hatására nem hagyjuk bomlasztani.
Nem akarunk újból „egy nagy mozgalomba” tömörülni, amelynek egyfejű és párt-függő vezetése az elmúlt évek során folyamatosan bizonyságot tett arról, hogy nem fogja engedni a Gárdát megerősödni és önálló életet élni, mert ez saját magára nézve is az esetleges felelősségre vonás veszélyét rejti magában.
Az egyes tagszervezetek vezetői nem mondanak le, mert erre egyedül tagságunk szólíthat fel minket, ha tevékenységünkkel elégedetlen, de bátran és büszkén jelenthetjük ki, hogy tagszervezeteink tagjai elégedettek jelenlegi vezetőikkel, kiállnak mellettünk és a Gárda Szövetség célkitűzései mellett.
Véleményünk szerint szövetségi formában sokkal jobban működnek együtt az egyes egységek, de ezt a történelemből vett tapasztalat is alátámasztja, hiszen a magyar törzsek törzsszövetség formájában és mellérendelt viszonyban sikeresen működtek évszázadokon keresztül.
Szövetségünk továbbra is várja a belépni szándékozókat, bízva abban, hogy egységet teremtő, hívó szavunkat a tiltás ellenére az ÚMG megyei vezetői, tagjai is meghallják, ennek jelentőségét átérzik és kinyilvánítják akaratukat a csatlakozást illetően.
Biztatjuk őket, hogy ne féljenek az országos vezetőség retorziójától, hanem a helyi együttműködés lehetőségét szem előtt tartva keressék meg a GSz vidéki szervezeteit.
Bajtársainkra kölcsönösen számítunk a Nemzetünk megmentéséért folyó küzdelemben.
Elvárjuk az ÚMG vezetésétől a pártoktól való tényleges függetlenséget. Azon politikai erőktől pedig, akik ténylegesen Nemzetünk felvirágoztatásán dolgoznak, az egymás tiszteletén alapuló, egyenrangú félként való, alázatos közeledést, hogy a közös célokat együtt elérhessük.
Ehhez kívánunk józan belátást és ítélőképességet minden gárdista testvérünknek!
Szebb jövőt!
(Kuruc.info)