Finnországra mindig is kitüntetett figyelmet fordítottunk azon egyszerű oknál fogva, hogy az egész világ(!) legiskolázottabb, legcivilizáltabb népe, amely sok más pozitív rangsort (pl. az élhetőségét, amiben szintén világelsők) vezet.
Emiatt „kicsit” más a finn példára hivatkozni akkor, amikor a cigányok ottani lelövését, agyonverését tárgyaljuk, mint ha az amúgy a korcsoknak szintúgy kőkeményen, állami (passzív) segítséggel odacsapó mondjuk romániai gyakorlatra hivatkoznánk. A románokat egy rajvédő elintézheti egy kézlegyintéssel („őket akarjátok utánozni? Ők számotokra a példa?”). A finneket ellenben már nehezen, éppen a fent említett igen sok tekintetben való világelsőség, iskolázottság, műveltség stb. miatt.

Ennélfogva az április 17-én tartandó országgyűlési választásokról is külön (nem kizárt, hogy „percről percre” alapon, akárcsak az EU-választások esetén) tudósítunk majd, amelynek egyik nagy-nagy esélyese a Jobbiknak megfelelő, sőt, sok tekintetben attól jobbra álló (tessék pl. elolvasni EZT) PerusSuomalaiset (PS) párt. Az a párt, amelynek igen komoly esélye van a miniszterelnöki pozíció megszerzésére is, mivel a politikai palettán négy, átlag 16 és 20% közötti támogatottságú nagypárt van (ők, a szocik plusz két polgári, kb. a Fidesznek megfelelő tömörülés). Aki a legtöbb szavazatot kapja (most, a kiegyenlített erőviszonyok miatt, még lehetetlen megjósolni, kicsoda), az alakíthat kormányt és választhatja ki leendő szövetségeseit, ill. szabhat nekik feltételeket.

Nos, talán mondanunk sem kell, a párt ellenfelei igencsak megpróbálják ellehetetleníteni a PS-t. Egyre-másra kotorják elő a (szerintük) kompromittáló anyagokat. Egyik ilyen, természetesen, a kamukauszt kérdése, amelyben a PS soha nem volt éppenséggel zsidó-alfélnyaló.

Nézzük, mit írtak-nyilatkoztak a derék PS-esek a hollókosztról! Kezdjük például a belgiumi flamand (kb. holland) származású Freddy van Wonterghemmel, aki igen üde színfoltja Finnország politikai életének – a legtöbb egyéb, a finn politikában részt vevő bevándorló vagy azok leszármazottja (pl. Eva Biaudet) ugyanis a szélsőségesen nemzetellenes Zöldek, ill. a svéd RKP sorait erősíti. Wonterghem, aki kifejezetten jól beszél finnül és remek hazafi, azt állítja, hogy bár elhiszi, hogy történtek „szörnyűségek”, szerinte közel sem gyilkoltak meg annyi embert, mint amennyit a propaganda állít (finn eredeti: „Edustajaehdokas kyseenalaistaa juutalaisten joukkotuhon, holokaustin, mittakaavan toisessa maailmansodassa. Uskon, että kamaluuksia tapahtui, mutta ei väitetyssä mittakaavassa, van Wonterghem sanoo ja epäilee, että kyse oli Neuvostoliiton propagandasta.”)

A másik nagy "mumus" Teemu Lahtinen, Espoo-ban (nagyváros) vezető PS-politikus, a Suomen Sisu szélsőjobboldali szervezet egyik tagja, aki a Isänmaallinen kansanliike (IKL) megalapításában is részt vett. A Suomen Sisu, többek között, kőkeményen fellépett a fajtakeveredés ellen. (Finn eredeti: „Suomen Sisun aiempi, nyt suljettu nettisivu vastusti "rotujen luonnotonta sekoittumista keskenään".”) Szerinte a tanároknak semmi szín alatt nem szabad a tanítványaiknak azt ajánlania, hogy külföldi házastársat próbáljanak szerezni. (Finn: „Mutta esimerkiksi opettaja ei saisi kehottaa oppilaitaan hankkimaan ulkomaalaista puolisoa, kuten olen kuullut tapahtuneen, Lahtinen sanoo.”)

A minderről beszámoló, ITT található (angol „fordítás” ITT, magyar ITT; ebben a sorrendben érdemes ez utóbbiakkal megpróbálkozni, az angol ui. sokkal érthetőbb, mint a „magyar”) cikk megemlíti az általunk is hivatkozott Jussi Halla-aho-féle, finoman szólva nem épp nigger/cigány/zsidó/mozlimbarát anyagokat is.

Nem mellesleg, aki tud finnül, feltétlen nézze meg Jussi Halla-aho két választási videóját. EZ egy hosszabb, amiben elmondja, miért rossz a muzulmán (és hasonló) söpredék befogadása. EZ a 20 másodperces, TV-sugárzásra készített, igen jól sikerült anyag többé-kevésbé, a piktogramok alapján, még nyelvtudás nélkül is érthető. Miután elmondja, hogy a többi párt az egészségügy, a gyereknevelés, az idősek és a honvédelem támogatásainak megnyirbálására készül, addig ő a legfontosabbal kezdi: a bevándorlás megállításával.

Ahogy mindezekből látható, nem vagyunk egyedül Európában. Se a cigányutálatunkkal (minden más nemzet is utálja ezeket a rongyokat), se a hollókoszt-revizionizmusunkkal – hiszen még a jelenleg 18% körüli finn nemzetiek is, mint ebből az anyagból is látható, hollókoszt-revizionisták. Sokkal-sokkal keményebben jelen van a nemzeti gondolat Európában, mint ahogy azt pár balliberális láttatni szeretné. Még a legeslegcivilizáltabb, -iskolázottabb országban, Finnországban is.