Kovács János, a Corvinus egyetem (gyengébbek kedvéért: a volt Közgáz) docensének felhívása következik:

„A cigány 'kultúra' (pontosabban: babonavilág) szerint az általuk csak gádzsónak nevezett nemcigányokat szabadon meg lehet ölni, kínozni, vakítani. Babonáik a megvakítást kifejezetten ajánlják; ezért is olvashatunk állandóan olyan híreket, miszerint áldozataik szeme világát elvették a cigányok. Fegyverkeznek és kifejezetten az állam, valamint annak (még) többsége ellen törnek – mind szóban, mint tettben. Az államnak több száz/ezermilliárdba kerül az eltartásuk, az őket kiszolgáló rendszer (egészségügy, tűzoltóság, mentők, börtönök) fenntartása, a bűncselekményeik által okozott károk kijavítása. Létük igen komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent az egész ország számára, ahogy azt a franciák és a hollandok is megfogalmazták. Emiatt azt követelem, hogy cigányokat semmiképpen ne lehessen a Parlamentbe beválasztani, és a már ott levőket haladéktalanul el kell onnan távolítani.”

Természetesen a fenti kiáltvány fiktív. Egyetemi oktató nem merne ilyet írni Magyarországon, mert nemcsak hogy azonnal az utcán találná magát és eredeti szakmájában egész biztosan nem tudna ezután elhelyezkedni, de még (cigányellenes uszítás címszóval) jól be is perelnék és igen nagy valószínűséggel le is csuknák.

Nem úgy Európa Japánjában, az egész világ legiskolázottabb, legélhetőbb országában, Finnországban, amely a korrupció-mentességi, valamint versenyképességi sikerlistát is sokáig vezette (vesd össze a balliberálisok velünk szemben oly gyakran alkalmazott „elmaradott, primitív, mucsai söpredék-nép”-”érve”). Ott a választási kampány során ilyen és ehhez hasonló megállapítások garmadájával találkozhatunk hasonló(!) pozícióban, elit(!) egyetemen oktató, magas beosztásban levő emberek szájából, tollából. Jelen esetben az Aalto-egyetem matematikát oktató docensétől(!), Kyösti Tarvainentől. (Az Aalto-egyetem, ahogy az ITT is ellenőrizhető, Finnország messze legnagyobb műszaki + közgáz + művészeti egyetem-konglomerátuma, jelenleg 20.434 hallgatóval, 4512 oktatóval, évi 368 milliós költségvetéssel. Nem egy egyszemélyes „táltos-egyetemről” van szó...)

Tarvainen gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint mi, csupán a muzulmánokról. Szerinte azért nem szabad azokat parlamenti képviselethez juttatni (azaz minden muzulmánt kizárna a finn parlamentből), mert azoknak a kultúrája, a Koránja a nem igazhitűek elpusztítását hirdeti, és teljesen ellentétes a finn alkotmánnyal és törvényekkel. (Ahogy nálunk a cigó, bűnözőpártoló szokásjog [pl. a bűnözők rejtegetése, a feltétlen „összezárás”] is ellentétes a mi törvényeinkkel.) Minderről ITT, ITT, ITT és ITT olvashatunk bővebben. (Ha valaki nem beszél finnül, ajánljuk a Google Translate használatát, az viszonylag jó angol fordítást csinál ezekből. A magyar fordítás gyengébb, ezért sem szoktuk azt hivatkozni.)

A finnek túlnyomó többsége, természetesen, Tarvainen mellett állt ki. Akit nem csupán emiatt nem fognak kirúgni az állásából. (Miközben ha egy hasonló illusztris pozícióban levő magyar társa mondta volna ugyanezt, akkor, ahogy azt már a bevezetőben vázoltuk, őt nem csupán kirúgnák, de valószínűleg jól le is sittelnék.) Azért sem, mert Finnország sokkal-sokkal egészségesebb, normálisabb ország, mint Cigányisztán. Ott teljesen megszokott az, hogy egyetemi tanárok, oktatók ilyeneket mondanak. Például a buzgón cigányozó, zsidózó, niggerező, arabozó Jussi Halla-aho, Finnország legismertebb, a Jobbiknak megfelelő PerusSuomalaiset párt bloggere és megmondóembere (angol Wiki oldal ITT), aki nem mellesleg a nyíltan náci (a náci irányultság ITT ellenőrizhető) Suomen Sisu tagja, sem került lapátra az egyetemen, sőt, a finn állam egyenesen támogatja, hogy kiadhassa az ukrán-finn szótárát.

Megint csak azt tudjuk mondani: Finnországról, a finnekről igenis példát kell vennünk. Nem csupán ebben – abban is, ahogy például a cigányokkal bánnak (lásd EZT). Nekik miért szabad az, ami nekünk nem?