Több száz ember gyűlt össze Tiszavasváriban a Szent Mihály téren, Fülöp Erik jobbikos polgármester ugyanis életre hívta a városban a csendőrséget. Az ünnepi rendezvényen 10 csendőrt avattak, feladatuk a közbiztonság fenntartása lesz, a rendőrséggel szorosan együttműködve.


Tiszavasváriban holnaptól megkezdi munkáját a csendőrség hivatalos állománya, mely jelenleg 10 csendőrt és több tucatnyi önkéntes járőrt jelent. Fülöp Erik, a város polgármestere ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy a szervezetet nem a Jobbik hozta létre, hanem a lakosság igénye és segélykiáltása. 2010-ben ugyanis több mint tíz százalékkal nőtt a bűncselekmények száma az előző évhez képest. Felhívta a figyelmet arra, hogy Északkelet-Magyarországon milyen komoly problémát jelent a közbiztonság hiánya, és hogy a rendőrség nem tudja hatékonyan végezni a munkáját, mivel a kormány nem nyújt elegendő támogatást nekik.
A jobbikos polgármester kijelentette: a Magyar Királyi Csendőrség 1945. előtt vitathatatlanul sokat tett ra közbiztonságért. A csendőrség újjáalakításával pedig ösztönözni kívánja az ország többi települését is, hogy „ne várjanak további két hetet, hanem mindenki tegyen maga a közbiztonságért”. Céljuk tehát nem csupán a rend fenntartása és javítása, hanem az is, hogy visszaadják a szebb jövőbe vetet hitet minden tisztességes magyar embernek.
A városban lévő összefogás tökéletes példája az, hogy a frissen megalakult csendőrség egy támogatónak köszönhetően új személyautóval és egy kétszemélyes elektromos autóval is gazdagodott. Az utóbbi olyannyira csendes, hogy a bűnözők nem fogják meghallani, ha a csendőrség a nyomukban van.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke kijelentette: a mai egy történelmi jelentőségű nap a város életében. Egyrészről azért, mert a délelőtt folyamán Fülöp Erik polgármester eddig Magyarországon példátlan tettet hajtott végre: a nyíregyházi adóhivatalnál 17 ember ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot. Az ok pedig nem más, mint az uzsorabűnözés. A 17 férfi, miközben luxusautókkal jár és méretes arany-ékszereket hord, hónapról-hónapra segélyért áll sorban. Vona hangsúlyozta: az országban eddig egyetlen egy polgármesternek sem volt bátorsága ahhoz, hogy hadat üzenjen az ilyen maffiózóknak, s bízik abban, hogy ez futótűzként fog elterjedni hazánkban.


A második történelmi pillanat a pártelnök szerint az volt, hogy tíz erdélyi fiatal kért magyar állampolgárságot a városban. „Eddigi életük legfontosabb pillanata, hogy az állampolgárságukat, amit a történelem tőlük elrabolt, visszakaphatják.” A harmadik történelmi pillanatnak pedig a tiszavasvári csendőrség megalakulását tartja. Kijelentette: a szervezet nem valami ellen, hanem valamiért, és nem gyűlöletből, hanem szeretetből jött létre.
Vona Gábor beszédében emlékeztetett arra, hogy a csendőrség régen számtalan ember nyugalmát biztosította, ezért szükséges a szervezet rehabilitálása. „Ne az legyen a Belügyminisztérium célja, hogy eltapossa valamilyen úton-módon ezt a kezdeményezést, hanem az, hogy elősegítse annak tevékenységét” – hangsúlyozta. Véleménye szerint a mai nap az összefogás ékes példája, egy kinyújtott kéz az összes tiszavasvári lakosnak.
Gyüre Csaba, a Jobbik országos alelnöke kijelentette: az a csapat, mely ezt a várost vezeti, mindent megtesz azért hogy az itt élőknek jobb életük legyen. Emlékeztetett arra, hogy a valódi rendszerváltás elmaradt, de 2011-ben, Tiszavasváriban elkezdődött. Az emberek létbiztonságot és közbiztonságot akarnak, a jobbikos városvezetés pedig ezen dolgozik, s ez fogja elhozni a szebb jövőt.
A rendezvény végén Ifj. Hegedűs Loránt kapott szót. Kifejezte örömért, hogy a csendőrség zászlaját Isten szent hajléka előtt áldhatja meg a nagyhéten. Véleménye szerint a szervezet feladata az lesz, hogy a közbiztonságot, a vagyon és az élet értékét védjék. Felhívta a figyelmet arra, hogy kormányzati szinten akarják bizonyítani, hogy a szervezet életellenes, közbiztonság-ellenes. „Féltve óvják az állam erőszak-monopóliumát, közben nem élnek azzal” – hangsúlyozta. Beszéde végén pedig megáldotta a csendőrség zászlaját.
(Barikád nyomán)