„Lelkes amatőrök” hoztak döntéseket az erzsébetvárosi ingatlaneladások, illetve -kiutalások alkalmával – ezt állította Gál György, a kerületi önkormányzat volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnöke meghallgatásán, a Hunvald-ügy keddi tárgyalási napján a Fővárosi Bíróságon, ahol a per névadója és Gál vallomásainak összevetése zajlik.
Gál György első- és Hunvald György másodrendű vádlott vallomásának összevetésével folytatódik az erzsébetvárosi ingatlanpanama tárgyalása. Eddigi vallomásaiban mindkét politikus tagadta, hogy bűncselekményt követtek volna el.
A legutóbbi tárgyaláson Hunvald György azt mondta: az ingatlanértékesítések módja már elődjénél, a szintén szocialista Szabó Zoltán polgármestersége idején is bevett gyakorlat volt. Erzsébetváros volt MSZP-s vezetője és az akkori SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök, Gál György is azt állította az eddigi tárgyalásokon: a hivatali apparátus automatikusan intézte a kerület ingatlaneladásait. A piaci ár alatti értékesítések az ügyészség szerint több száz millió forintos kárt okoztak a kerületnek.
A vád szerint Gál György ingatlanonként 20-30 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott. Gál kedden a Fővárosi Bíróságon így fogalmazott: „lelkes amatőrök” döntöttek az ingatlanok eladása, illetve kiutalása ügyében, és csak az tűnt volna fel az egyes ingatlanügyek esetében, ha jelentős különbség lett volna az ingatlanok névleges és valódi értéke között, annyira automatikusan mentek ezek az ügyek. A volt liberális bizottsági elnök hangsúlyozta, semmiféle ilyen szerződést ő maga nem látott, de kijelentette, a kiutalt, eladott lakások mind romosak voltak, ezért lehetett 13-36 százalékos kedvezményes áron hozzájuk jutni. Leszögezte: nem követett el bűncselekményt, s hozzátette, a szerződések aláírása minden esetben polgármesteri hatáskörbe tartozott.
(HírTV nyomán)