Gyurcsány Ferenc egymillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai cigányok "megsegítésére"; a szemkilövető kormányfő ezt kedd éjszakai Facebook-bejegyzésében közölte. Gyurcsány a pénzt "evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra" ajánlotta fel - olvasható a "Nácikérdés Gyöngyöspatán" című bejegyzésében.
A volt miniszterelnök, "igazat adva" Lévai Júliának, a Galamus-csoport tagjának, azt írta: "Gyöngyöspatán nem cigánykérdés van, hanem nácikérdés. És egyre inkább így van és így lesz az egész országban is" - fűzte hozzá.
"Önmaguk tiszta magyarságában és mások sármagyarságában elvakultan hívő és hitüknek radikális tettekkel nyomatékot adó náci társaságok, csoportok fenyegetnek bennünket" - fogalmazott Gyurcsány, hozzátéve: "Gyöngyöspata egyre mélyülő drámája nemzeti tragédiává fog pillanatokon belül válni, ha nagyon gyorsan nem cselekszünk".
A szocialista gazember szerint dolga van a kormánynak a rendfenntartással, "ha kell, a nácizmus szelleme és gyakorlata elleni hatékonyabb fellépést segítő új jogi normák állításával".
"Dolga van minden demokratának, hogy ne tűrje a náci mocskot, ne tűrje magyar emberek félelembe hajszolását, félelemben tartását". Ki menjen demonstrálni, ki nyújtson jogi segítséget, ki adjon fedélt a menekültek feje fölé. Más meg segítsen pénzzel. "Én egymillió forintot ajánlok fel a gyöngyöspatai romák segítésére. Evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra" - írja a bűnöző.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni. Hadat üzenünk a helyesírásra képtelen és ordibáló hozzászólóknak.