2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Ma ezt a hozzászólást töröltük a Kuruc.infóról

Reklám

Az igénytelenséget semmilyen formában nem toleráljuk, azt szeretnénk meghagyni a cigányoknak. Bár nincs túl sok kedvünk korrepetációt tartani, de szükséges: a facebookos hozzászólásokról van szó.
Ma Csurgó Anita "színvonalas" hozzászólását emelnénk ki negatív példaként, amely így szólt: "Írtsd a Cigányokat, Magyar!!!!" Egy mondatban négy hiba... Irtsd rövid i (mint ahogy a kiirtani is rövid), cigányokat és magyar kisbetű, a mondat végén pedig egy írásjelet használunk.
Ismételten megkérnénk olvasóinkat, hogy figyeljenek oda a helyesírásra, aki ugyanis cigánymódra ír, azt le fogjuk tiltani, és nem fog tudni hozzászólni cikkeinkhez. (Hozzátesszük, hogy ha nem látja hozzászólását, nem kell cenzúrát kiáltani. Ugyanis a Facebook rendszere akadozik, nem pusztán a kuruc.infós linkek megosztása nem működik jelen pillanatban, hanem néha nem jelennek meg, eltűnnek egyes hozzászólások a cikkek alatt. Mi is tapasztaltuk már ezt, amikor privát nevünkkel hozzászóltunk, az okát nem tudjuk.)
Leírtuk, számtalanszor figyelmeztettük olvasóinkat
A NAGY BETŰKEL ORDIBÁLÓ  mondatokat írásjelekt NEMHASZNÁLÓ helyessírásal hadilábon HOZZÁSZÓLÓKAT KITILTJUK --.. mert ERTELMETLENül IRNAK
A hozzászólások elküldése előtt ráadásul a böngésző automatikusan aláhúzza pirossal az elgépeléseket, helyesírási hibákat, pusztán csak egy kis figyelmesség kellene. A kérdőjeleket és felkiáltójeleket pedig továbbra sem kell halmozni, a mondat végén mindössze egyet használ a magyar nyelv.

Mint olvasóink láthatták, egy ideje gyakorlatilag minden újonnan megjelenő cikkünk alján lehetőség van facebookos hozzászólásra. Ez várhatóan a jövőben is így lesz, de...
Vitának, ellenvéleménynek helye van, ha az kulturált hangvételben történik. Nem várható el senkitől, hogy doktori disszertációt írjon az adott témában, az édes magyar anyanyelvünkkel szembeni igényesség azonban szükséges a kommentáláshoz. Legalábbis a Kuruc.infón.
Általános és sajnálatos, egyre elharapódzó jelenség ma az interneten: nem figyelünk oda eléggé anyanyelvünkre. Sokszor(mindíg) elkeppeszto hejesirasi hibakat ejtunk igenytelen formában ,,reméjük Hogy értik Magyar olvasóink a MIREGONDOLUNK  ......
Ezzel az igénytelenséggel magunkat járatjuk le mások szemében, hogy "lám, a nagy magyarok még helyesen írni sem képesek"... Illene, és jobban oda kellene figyelni drága, páratlanul szép magyar nyelvünkre. Négy moderátor figyeli a hozzászólásokat: egyesek hozzászólásait törölni fogják, és letiltják az adott felhasználót, így ő a jövőben többé nem tud majd semmihez sem hozzászólni. Előre szólunk: hiába jó a mondanivaló, az igénytelenséget és a nyelvrontást semmilyen formában nem toleráljuk.
Kit tiltunk le?
 
  • Aki NAGYBETŰKET HASZNÁL ÍRÁSÁBAN (az interneten ez ordibálásnak felel meg) - nem kell ilyen módon semmit sem hangsúlyozni a szövegben, pár szót sem.
  • Aki értelmetlenül ír, hadilábon áll a helyesírással. (Schmitt Pál figyelmébe!)
  • Aki sok írásjelet .........!!!!!!!?????????:-)))))))))))))) használ.
  • Aki nem használ mondatokat, aki csak úgy odahányja gondolatát, aki az írásjelek után nem használ szóközt stb.
  • Aki a cikkhez és a hozzászólásokhoz egyáltalán nem köthető megjegyzést tesz, mellyel az olvasóinkat terheli.
  • Aki reklámozásra használja fel a hozzászólási lehetőséget.
Az igénytelenséget hagyjuk meg a cigányoknak! Mielőtt elküldjük hozzászólásunkat, olvassuk el alaposan még egyszer, javítsuk a hibákat! Aki az olyan alapvető dolgokra nem képes, mint a mondat megfelelő használata (nagybetűvel kezdjük, és írásjel a végén, mint az általános iskolában), azt örökre letiltjuk.

Schmitt Pál és a hjesirass
Végül néhány gyakori hibára hívnánk fel olvasóink figyelmét:

Szebb Jövőt!!! - helyesen: Szebb jövőt!
mindíg - helyesen: mindig
a Magyar - helyesen: magyar, kis m
írtani, írtotta, kiírtják stb. - helyesen: irtani, irtotta, kiirtják (a szó minden formájában rövid i betűs), és a "stb." előtt  soha nincs vessző
Fideszes, Jobbikos - helyesen kis kezdőbetűvel írjuk: fideszes, jobbikos
kultúra hosszú ú, a kulturált viszont rövid
Az írásjel előtt nem teszünk szóközt, utána viszont igen, például itt.
A Kuruc.infón megjelent facebookos hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállal portálunk. Kérjük olvasóinkat, hogy a nyíltan erőszakra buzdító hozzászólásokat kerüljék, ugyanis ha például valaki gyilkosságra, nem túlságosan szeretett kisebbségünk kiirtására buzdítana, azt még az USA-ban sem néznék jó szemmel, és a Kuruc.info vagy a szóban forgó hozzászóló is megütheti ezért a bokáját... De bízunk benne, hogy a javarészt névvel vállalt facebookos hozzászólások miatt ezek elkerülhetők.
Az ilyen hozzászólásokat a jövőben le fogjuk törölni
Íróikat pedig letiltjuk. Néhány példa:
"Egybe kell hozni a Gárdát mer csak bennünk biznak az emberek és nem a 8 Gárda valameikében.Akkor új vezetés kell akkor talán jobb lesz a helyzet.Szebb Jövőt."
1-2 hibáért nem harapunk, de ez már sok: Gárdát után vessző, mer helyesen mert, biznak helyesen bíznak, valameik helyesen valamelyik, a pont után szóköz kell, az akkor elé vessző, jövőt kis j.
"Ki legyen a vezér , ki legyen a vezér........ valahonnan ismerős.......jah , a történelemkönyvekből......utána mindig valami baj volt.........." - a jövőben az ilyen hozzászólások íróit is törölni fogjuk, a fent leírtak után talán nem kérdés, miért.
Fogalmazzuk meg kellő gondossággal véleményünket! Köszönjük a megértést.
Frissítés #1: Máté hívta fel a figyelmünket a hozzászólásokban arra, hogy a böngészők többsége alapból rendelkezik helyesírás-ellenőrző programmal. Így ha valamit helytelenül írunk be, vagy kihagyunk egy betűt a szóból, azt pirossal aláhúzza (jobb klikk a szóra -> kiírja a helyes verziókat). Úgyhogy ez az apró figyelmesség is elegendő lehet sokaknak ahhoz, hogy elkerüljék a letiltást.
Pusztán azért nem fogunk senkit letiltani, mert külföldön él, és ezért nem tud ékezetet használni.
Loki - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready