Két megvert magyar és egy takonyevő cigánypurdé az MTI videóján:
Több száz rendőr érkezett Gyöngyöspatára a kedden késő este kitört verekedés miatt. A Véderő több tagja és a helyi romák egy csoportja közötti atrocitás után négy embert vittek a hatvani kórházba. A rendőrség hajnalig két embert állított elő - adja hírül az MTI.


A rendőrség tájékoztatása szerint több tucat ember verekedett össze. A Véderő nevű szervezet vezetője azt mondta a helyszínen az MTI-nek, hogy a csoport egy tagját és a vele lévő három civilt támadta meg mintegy 80 cigány.


Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy csoportos garázdaság miatt indított eljárást a gyöngyösi kapitányság. A fokozott rendőri ellenőrzés, amely hétfő reggeltől kedd éjfélig tartott volna, folytatódik.


A Heves megyei faluban kedd éjszaka és szerda kora hajnalban több száz rendőrt lehetett látni, és több helyen sorfallal zártak le utcákat.


Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője is a faluban volt, a helyszínelés miatt lezárt Bem úton tartózkodott, ahová nem engedték be az újságírókat.


Eszes Tamást, a Véderő vezetőjét telefonon értesítették a történtekről. A faluba érkezve arról beszélt: őt arról tájékoztatták, hogy 80 cigány rohant ki az egyik utcából a négy emberre. Elmondta, vascsövekkel, karókkal várták őket, és mint hozzátette, úgy látszik, hogy készültek a támadásra.


Szemtanúk a sajtó munkatársainak azt mondták, hogy a mentőben elhelyezett sérültek fejéről, arcáról folyt a vér. Karnyi vastag bodzafát, lapátnyelet láttak, mondta egyikük, hozzátéve, "százan mentek öt emberre".
Voltak olyanok is, akik már pizsamából visszaöltözve álltak kinn az utcákon, de nem akartak beszélni az újságírókkal, mert "nem írják meg az igazat", ők meg "nem tudják, hogy a magyar ember hogy védje meg magát".
Horváth László Heves megyei kormánymegbízott a Parlamentből hazafelé tartva kapta az értesítést az este fél 10 körül kitört verekedésről. A politikus Gyöngyöspatán több utcát is bejárt, és a helyiek többek között azt panaszolták neki, elegük van abból, hogy magyarként fenyegetik őket az otthonukban, vagy "itt van egy vagon rendőr, hol voltak eddig?". Volt, aki szerint "majd megint" eltűnik a térfigyelő kamera felvétele, a támadást ugyanis rögzítették.
Többen bírálták a Lehet Más a Politika pártját, mert szerintük hasonló esetek után megjelennek, és pénzt, meg egyéb támogatásokat adnak a cigányoknak, akik így úgy érzik, hogy helyes, amit csinálnak.
Horváth László az MTI kérdésére azt mondta: láthatóan kezelhetetlenné vált a helyzet. A kormánybiztos szerint "véget kell vetni a politikai katasztrófaturizmusnak, ide torkollott az a politikai fesztivál, ami március elején elindult".
Horváth László minden felelős politikai erőt arra szólított fel, hogy térjen észhez, "mert az nem megy, hogy éjfélkor itt kell állni az utcán, és mindenki fél".
Közölte: a rendtől egyelőre messze vagyunk, de Gyöngyöspatát csak a gyöngyöspataiak tarthatják rendben, nem lehet importálni a biztonságot, erre tanúbizonyság a mai este. A rendőrségnek még sokáig itt kell maradnia - szögezte le.
(MTI nyomán, képek: Híradó)
Az MTV vonatkozó híradórészlete:
A HírTV összeállítása:
Korábban írtuk:
Frissítés (8:57): ahogy várható volt, gőzerővel megy a sz@rkeverés mind a rajvédő sajtóban, mind a szintén cigánypárti államgépezet részéről. Idézzünk a zsIndex cikkéből:

„Soltész Bálint százados, a Heves Megyei rendőrség szóvivője az Indexnek megerősítette, kedd este Gyöngyöspatán valóban "összeszólalkozott" két társaság.


Megint megy a felelősség elkenése a rendőrség részéről is. Száznál is többen rátámadnak négy főre, azaz ez utóbbiaknak még csak esélyük sem lett volna védekezni (nem is tudtak, hiszen őket és csak őket szállították aztán kórházba). Ezt a sünök úgy interpretálják, hogy '"összeszólalkozott" két társaság'.

Hol is hallottunk már ilyet, kedves olvasók? Igen, azokban az esetekben, amikor a 80+ éves áldozat úgymond „összeszólalkozott” későbbi gyilkosaival és „verekedés” alakult ki, és aztán az áldozat "verekedésben vesztette életét". Nem, nem simán csak „megtámadták, összeverték és meggyilkolták”, nem – ahogy azt oly sokszor (lásd pl. EZT; további, hasonló[an felháborító] hivatkozások a cikkben) eljátszotta már Pártunk és Kormányunk, valamint a kezéből evő rajvédő sajtó.

„Estére egy születésnap ünneplése közben a provokáció erősödött, és mindkét oldalon nagyobb tömeg gyűlt össze. A cigányok kihívták a rendőröket, először egy járőr érkezett, majd egyre több rendőr.”


Vajon ez a fehérek oldalán levő „nagyobb tömeg” mit jelent? Három helyett négy véderőst? Esetleg „nagyvonalúan” hozzájuk számolták a cigók a fehér őslakosságot? Nem csodálkoznánk – hiszen őket is ellenségnek tartják, ahogy az tegnap is fehéren-feketén kiderült az egyedül az amúgy rajvédő, és emiatt a cigókat alaptalanul „bemártani” nem kívánó HEOL papírverziójában (és, természetesen, nálunk) megjelent információk alapján.

Menjünk tovább! Idézet a tényeket még inkább meghamisító (cikkük első verziójában egyenesen 80-100 véderősről hazudozó) Borsból (mostani cikkük legalul, a függelékben): „"– A helyieket inzultálók oldaláról került elő a fegyver. Mire a rendőrök kiértek, már nem volt meg, egy elszáguldó motoros vihette magával."”

Tetszik érteni? Úgymond fegyverrel megtámadták a cigányokat a véderősök, de aztán az nagyhirtelen eltűnt. Hát nem különös, hogy valahogy az ilyen támadó fegyverek mindig „eltűnnek”, amikorra a rendőrök a helyszínre érkeznek? Kíváncsiak vagyunk, ezt a hazugságot hányan hányféleképp fogják még elsütni. Lesz itt még árpádsávos zászlós fekete terepjáró, fegyvermentő helikopter, tetétleni jeti, miegymás. Hadd utaljunk például a nevezetes ablakbedobásos sztorira (amit a rajvédő sajtó azóta is – most, ezen eset kapcsán is! –  igaz történetként próbál eladni), amelyben minden egyes sajtóterméknek homlokegyenest mást és mást nyilatkoztak derék cigányaink. (Sőt, azóta még egy olyan verzió is született, hogy akkor nem öt, hanem két ember támadott. Szegény cigók annyira buták, hogy még arra sem képesek, legalább a hazugságaik legyenek konzisztensek... Igen, ez valóban egy ember alatti életforma.)

Ez a pisztoly a zsindex verziójában is megemlíttetik („Napközben állítólag egy pisztolyt is mutogatva fenyegették őket.”), de ők már, érezve az „eltűnés” képtelenségét, ennél többet nem írtak a dologról.

„Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az Indexnek azt mondta, négy embert szállítottak a hatvani kórház traumatológiájára, egyikük állapota biztosan súlyos, a másik három sérültet egyelőre könnyebbként kezelik.”


Természetesen a zsIndex nem igyekszik közölni, hogy mind a négy fehér volt – a cigányok áldozata. A cikkükben, persze, megy a cigósajnáltatás és annak az erőltetése, hogy, idézzük, „bántalmaztak egy 14 éves helyi roma fiút” meg „Ladó [cigóvezető] szerint többen komolyabb sérülést is szenvedtek, ő maga három sérültet látott”. Azt persze nem tették hozzá, hogy az állítólagos 14 éves korcsot, ha valóban meg is verték (kicsi a valószínűsége), nem kellett kórházba szállítani, a Ladó által említettek meg mind fehérek voltak. Bár, ez utóbbi már abból a tényből is sejthető, hogy fajtamegjelölés nem történt – ha cigók lettek volna, Ladó is megemlíti ezt, valamint az egész rajvédő sajtó Jew Yorktól Tel Avivig most erről visítana.

Függelék: a BORS hazug cikke. Ebből a verzióból már eltávolították (a Google megtalálja, tessék rákeresni – igen, ezt a szöveget a Bors lehozta!) a fent már említett egyik legnagyobb hazugságukat, amely így szólt: „Nem hivatalos információk szerint a „véderő” és a „betyársereg” 80-100 tagja megtámadta a gyöngyöspatai cigánysort.” No comment!

Tömegverekedés és lövöldözés Gyöngyöspatán   
Hetek óta gyülemlett a feszültség Gyöngyöspatán. Az ott élő romák és a véderő véres harcban csapott össze kedden este.

Már jó idei gyülemlett a feszültség a gyöngyönspatai lakosok és az ott lévő Véderő között. A fokozott rendőri jelenlét ellenére, kedden este tettlegességig fajult a két tábor közötti ellentét. A helyiek és a Véderő puszta kézzel és fegyverekkel rontott egymásnak:

– Két társaság közt tört ki a verekedés, valószínűleg személyi sérülés is történt, mivel mentőt hívtak – tájékoztatta a BorsOnline-t Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Más forrásból azonban úgy értesültünk, a verekedés mellett lövések is eldördültek a gyöngyöspatai utcákon:

– A Véderő katonái csoportosan fel-alá járkáltak az utcákon, szidalmazták a helyieket – mesél a lenti helyzetről Szőke Sándor aktivista. – Végül bementek a telepre, és ugyan ezt folytatták. Kővel dobálóztak és betörtek egy ablakot. Az úgynevezett betyársereg ezután megtámadta az embereket, ekkor robbanhatott ki a két csoport között a verekedés – mondja Szőke. Hozzáteszi, a fegyverek is ekkor kerülhettek elő:

– A helyieket inzultálók oldaláról került elő a fegyver. Mire a rendőrök kiértek, már nem volt meg, egy elszáguldó motoros vihette magával. A helyiek rettegnek. A férfiak az utcán vannak, az asszonyok a házakba bezárkózva zokognak.
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni. Hadat üzenünk a helyesírásra képtelen és ordibáló hozzászólóknak.