Mintegy 300 fő részvételével tüntetett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Magyar Nemzeti Gárda, az Új Magyar Gárda és a Jobbik az AVH épülete előtt. Ennek során kitálalt egy beszervezésre kiszemelt fiatal vármegyés is nem veszélytelen kalandjáról.


Sneider Tamás (Jobbik) régi időkbeli sztorikat, szkinhed-időket idézett, az akkori módszereket összehasonlítva a maiakkal - amik semmit sem változtak.
Sneider Tamás beszéde:
A tüntetés "csúcspontja" az volt, mikor Fabula Márk lépett a mikrofonhoz, és elmesélte, hogyan akarta őt az AVH beszervezni, milyen történetet adtak elő neki, aminek hatására gondolták, hogy majd önként a besúgójuk lesz. A fiatal vármegyés beszéde végén elküldte a Kovács Tamás őrnagyot a francba, és azt kérte mindenki érdekében a nemzeti oldaltól, hogy az összes ilyen és ehhez hasonló esetet hozza mindenki nyilvánosságra.
Fabula Márk beszéde:
Zagyva Gy. Gyula (HVIM, Jobbik) beszédében számon kérte a titkosszolgálatokat, hogy miért nem a valódi, a nemzet szempontjából destruktív szervezetekkel foglalkoznak a titkosszolgálatok, mint pl. a Hit Gyülekezetével, ami magas rangú embereket környékez meg, vagy más szektákkal, miért a nemzeti oldalon lévő szervezeteket zaklatják. Feltette a kérdést az AVH-nak: Gyurcsányt megfigyelik-e? Zagyva szerint erre a titkosszolgák álszent válasza az lenne, hogy országgyűlési képviselőt nem lehet megfigyelni. Igen ám, de Zagyva elmesélte, hogy tavaly májusban nemzetbiztonsági környezettanulmányt végeztek a tudta nélkül, amit a szomszédaitól kapott, egybevágó információk alapján következtetett ki. Zagyva is kérte a nemzeti oldalt, hogy ha valakinek tudomására jut hasonló beszervezési kísérlet, megkeresés, akkor azonnal forduljon a nyilvánossághoz, vagy akár személyesen hozzá is. Mint ígérte, segíteni fog.
Zagyva György beszéde:
Toroczkai László (HVIM) is igencsak ostorozta a titkosszolgálatokat beszédében, de nemcsak őket, hanem a nemzeti oldal felé is kritikát gyakorolt. Szerinte megdöbbentő, hogy sok radikális közöttünk azzal tölti idejét, hogy a fórumokon böngészget, összeesküvés-elméleteket sző a titkosszolgálatokról, de a témában nem is olvas például szakirodalmat. Szerinte az AVH elérte ezzel a célját, mert óriási energiákat köt le mindenféle félőrültnek az okoskodása, és az ilyen titkosszolgálati támadások kivédése.
Toroczkai László beszéde:
A rendezvényen felszólalt Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda kapitánya és Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője is. A két gárda együttesen körülbelül 70-80 fővel volt jelen.
Budaházy György üzenete:
Gaudi-Nagy Tamás beszéde:
Juhász Tamás beszéde:
Ináncsi József beszéde:
(Szent Korona Rádió nyomán)