A bukaresti külügyminisztérium nem tartja helyénvalónak a magyar külügy reagálásának nyelvezetét Oláh Zoltán, a gyulafehérvári teológiai intézet rektorának megverésével kapcsolatban. A bukaresti külügyminisztérium felkérte a budapesti román nagykövetséget, hogy kérjen magyarázatot a magyar külügytől reagálásának „nem helyénvaló, és a két ország közötti közvetlen politikai párbeszéd nyitottságával ellentétes” nyelvezete miatt.
A román külügy közleménye szerint az említett ügyben a magyar fél nem lépett kapcsolatba a szokásos diplomáciai csatornákon a román féllel, mielőtt kiadta volna közleményét.
A bukaresti külügy azt is közli, hogy sürgős tájékoztatást kért a belügyminisztériumtól a gyulafehérvári incidens részleteiről.
A magyar külügyminisztérium hétfői közleménye szerint megdöbbenéssel értesültek arról, hogy Gyulafehérváron magyarellenes atrocitások történtek.
Kedden Gyulafehérvárra utazott Füzes Oszkár bukaresti nagykövet, valamint Szilágyi Mátyás kolozsvári magyar főkonzul, hogy tájékozódjanak az incidensről.
(Krónika)