Két nő és két férfi – valamennyien helybeliek – hatoltak be a makói Luther utca egyik házába keddre virradó éjszaka, majd egyikőjük, egy 41 éves férfi megtámadta az ott lakó idős embert, és pénzt követelt tőle. Az erőszakos fellépés hatására a sértett átadta 1100 forintját. A rablók ezután magukhoz vettek egy centrifugát, egy mosógépet és két gázpalackot, majd távoztak. Az idős sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A bűncselekmények elkövetőit tegnap el is fogták, és előállították őket. A házkutatások során egyikőjük fürdőszobájában megtalálták az egyik lopott gázpalackot is. Azt is megállapították, hogy az 1100 forintot a bűncselekményt követően az egyik benzinkúton elköltötték, sört vettek belőle.
A 41 éves férfi nem ismeretlen a makói rendőrök előtt, ugyanis korábban már számos eljárást kezdeményeztek ellene betöréses lopás miatt. A gyanúsítottak a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek. Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság. Mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
(HVG nyomán)