A privatkopo.hu információja szerint tegnap az esti órákban két rendőrjárőrt bántalmazott négy férfi Érd belterületén. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a bűnügyi portál értesülését.
A privatkopo.hu információja szerint tegnap az esti órákban Érd belterületén egy személygépkocsi utasait kívánták ellenőrizni a rendőrök. Az autóban négy cigány férfi utazott. Egyikük fejbe rúgta az egyik intézkedő járőrt, míg a másik három utas a járőr társának esett neki - ütötték-rúgták, ahol érték. Az elkövetőket elfogták, ellenük hivatalos személy elleni erőszak gyanújával büntetőeljárást indult.
A portál értesülését megerősítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, amely bővebb tájékoztatást holnapra ígért az ügyben.
(Privátkopó nyomán)
Friss #1: A rendőrség közleménye - keresse benne az elkövetők származására vonatkozó információkat!
Őrizetbe vette a rendőrség azt a négy férfit, akik rendőröket bántalmaztak 2011. október 12-én az esti órákban Érden.
A szolgálatban lévő két járőr egy személygépkocsit és annak utasait akarta intézkedés alá vonni a Velencei úton, mivel egy italbolt előtt, - még mielőtt a négy férfi a járműbe beszállt volna - szitkozódva kiabált a rendőrök felé. Mivel a két járőr nem tudta, hogy mi a probléma, az időközben elinduló autót a szolgálati gépkocsi megkülönböztető jelzését használva megállításra szólították fel.
A jelzésre a jármű „kacsázva” közlekedve közel 50 métert tett meg, majd az úttest jobb szélére lehúzódva megállt.
Ekkor az intézkedő rendőrök a jármű vezetőjéhez léptek és felszólították a személyes okmányai, valamint a gépkocsi menetokmányainak átadására. A felszólítást követően a jármű egyik utasa arrogáns, lekezelő hangnemben válaszolt, majd káromkodott a rendőrökkel. A két járőr felszólította a gépkocsivezetőt és utasait, hogy szálljanak ki a járműből, melyet követően L. Lajos minden előzmény nélkül megpróbálta megütni az előtte álló rendőrt, akit járőrtársa védett meg. Ettől L. Lajos még agresszívabbá vált és társával, M. Attila 30 éves érdi lakossal együtt a társát megvédő rendőrre támadt. M. Attila a rendőrt ököllel arcon ütötte, mely ütéstől az Érdi Rendőrkapitányság munkatársa a földre esett. A két férfi a földön fekvő rendőrt tovább ütötte, majd rugdosni kezdték. Amikor a rendőr társa ezt észlelte, elővette a nála lévő gázsprayt és megpróbált fellépni a kollégájára támadó két személlyel szemben, azonban az autó másik két utasa - a rendőr karját lefogva - ebben megpróbálta őt megakadályozni. Ekkor a kezében lévő spray-vel a rá támadó személyre fújt, így ki tudott szabadulni a szorításból és rádión keresztül segítséget kért. Közben a földön fekvő rendőrt tovább bántalmazták támadói, ököllel ütötték és rugdosták. Ezt látván társa - miután rádión erősítést kért - ismét megpróbált kollégájának segítségére sietni. Közben M. Attilát pulóverének nyakánál fogva a kollégájáról lerántotta, aki hanyatt esett ugyan, de hirtelen felállt és ismét támadta a rendőröket.
F. Márton (24 éves) és B. Barnabás (38 éves) érdi lakosok a rendőrt nyakánál fogva megragadták és a rajta lévő szolgálati pólót elszakították, majd szolgálati kabátját rángatva akarták egyensúlyából kibillenteni. Miközben a rendőr folyamatosan hátrált, 15-20 méternyi hátrálás után az útpadkára esett, ahol támadói ütni és rugdosni kezdték őt is. Testét és fejét kezével próbálta védeni. Közben – a már súlyosan megsérült - társa kiszabadult támadói fogságából, elővette szolgálati fegyverét és két figyelmeztető lövést adott le. Az időközben a helyszínre érkező megerősítő erők a támadókat elfogták és az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.
A bántalmazott rendőrök 8 napon túl gyógyuló sérüléseket (arccsont- és orrcsonttörést, kéztörést, zúzódásokat) szenvedtek.
Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt a további eljárást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja.
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Friss #2: Az RTL Klub híradórészlete - egyértelműen látszik az elkövetők származása:
Friss #3 (okt. 15. 11:18): kötelező, kapcsolódó, friss anyag: "Két Hét": minden napra jut egy cigányos rendőrverés (teljes cikk)